6
Domaći fudbal
FK Crvena zvezda

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDA PRAVI SUPERTIM: Šampion Srbije želi ekipu koja će vredeti gotovo 100 miliona evra!

Objavljeno: 22.05.24 u 17:29

Zvezda ima ozbiljne planove za razvoj kluba i podizanje na najviši mogući nivo

Crvena zvezda je još jednom i to po sedmi put u nizu pokazala da je ubedljivo najbolji tim u Srbiji, ali potrebno je napraviti korak napred.

Za crveno-bele to bi bilo redovno učešće u Ligi šampiona, koja će od naredne sezone biti u novom formatu gde će se takmičiti 36 najboljih timova u Ligi šampiona.

Naravno, za tako nešto potreban je veliki novac. Informacija koju je preneo Informer govori da Crvena zvezda naredne sezone planira da napravi tim vredan 90 miliona evra.

Poređenja radi u tekućoj sezoni uprava prvaka Srbije je potrošila skoro 15 miliona evra na pojačanja, a nema sumnje da će sa ovim planom ta cifra biti viša.

Jasno je da će u izvesnom smislu dolasci zavisiti od odlazaka, ali već sada se zna da je potrebno naći bekove, zatim jednog veznog igrača, spica i desno krilo. Nemoguće je naći kvalitetnog igrača za male pare, pa će za ove fudbalere biti potrebno izdvojiti minimum 20 miliona evra.

Prema rečima izvora „Informera“, narednih dana će biti napravljen detaljan plan. Ne postoji konkretan budžet za pojačanja, već samo projekcija koje igrače je potrebno angažovati.

Ovih dana će uprava sesti sa Vladanom Milojevićem i pričati o planovima za narednu sezonu kad je reč o pojačanjima. U izvesnoj meri, dolasci će zavisiti od odlazaka, ali potrebno je dovesti bekove, zatim jednog veznog igrača, špica i najverovatnije desno krilo umesto Osmana Bukarija za kojeg se nadaju da će ga prodati – ističe izvor „Informera“.

Ono što znamo jeste da je Zvezdin prošlog leta vredeo okvirno oko 75 miliona evra, a moramo da uzmemo u obzir da je u poslednjim danima prelaznog roka potrošeno skoro 10 miliona evra za dovođenja In Bom Hvanga i Šerifa Endijaea.

Da bi kupili sve te igrače, a da oni budu kvalitetini, odnosno bolji od ovih koje Zvezda trenutno ima, potrebno je barem 20 miliona evra. Ne možete više za dva, tri miliona evra naći kvalitetnog igrača. Uostalom, nije to nikakvo bacanje para, nego investiranje, jer u slučaju plasmana u Ligu šampiona, sve će se vratiti – zaključio je izvor „Informera“.

Nema sumnje da je Crvenoj zvezdi, ako želi da ostvari svoje planove u budućnosti i bude redovan učesnik Lige šampiona, koji neće biti puki epizodista i prolaznik u eliti, već tim koji je u stanju sa svakim da igra, biti potreban detaljan plan u ozbiljno ulaganje.

Generalni direktor kluba sa „Marakane“ Zvezdan Terzić shodno tome najavio je još moćniju Zvezdu nego što je bila prošle sezone. To posledično znači i ulaganje više novca.

Godinama pričam da je uspehe najteže ponavljati, a mi iz sezone u sezonu postavljamo nove rekorde. Veoma sam zadovoljan kako je Zvezda izgledala ovog proleća, čvrsto, snažno i sa karakterom. Raduje me činjenica da u 2024. godini nismo izgubili nijednu utakmicu. Proslava titule u subotu će na najlepši mogući način da zaokruži veoma uspešnu sezonu koja je iza nas. Cilj nam je da u narednoj sezoni navijačima predstavimo još moćniju Crvenu zvezdu – rekao je Terzić.

213
32

6 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter