0
Domaći fudbal
Samed Baždar

Crvena Zvezda v Partizan, Superliga Srbije, Play off 20.4.2024 photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

VELIKAN IZ RIMA ŽELI BAŽDARA: Još jedan klub u trci za Partizanovo dete!

Objavljeno: 22.05.24 u 18:27

Lacio je zainteresovan za usluge Sameda Baždara

Još jedan talenat iz redova Partizana privukao je pažnju kluba iz Serije A. Ovoga puta reč je o Samedu Baždaru, mladom napadaču koji je zaintrigirao rimski Lacio. U sportskim krugovima bliskim klubu iz Humske već danima se šuška da bi Lacio mogao da angažuje Baždara tokom letnjeg prelaznog roka, a prema informacijama koje prenosi Mozzart Sport, generalni direktor Partizana Miloš Vazura uskoro će se sastati sa rukovodiocima Lacija kako bi započeli pregovore o transferu.

Iako je priča još uvek u početnoj fazi, transfer u Lacio čini se znatno primamljivijim i za Partizan i za samog Baždara nego druge ponude koje su se spominjale. Primera radi, interesovanje španske Almerije za Baždara nije izazvalo isti nivo uzbuđenja, budući da prelazak u Drugu ligu Španije ne bi bio idealan ni za imidž Partizana, ni za mladog reprezentativca Srbije. Transfer u Lacio, s druge strane, bio bi veliki korak napred za Baždara, ali i potvrda kvaliteta omladinske škole Partizana.

Da će Baždar napustiti Partizan, postalo je jasno još pre mesec i po dana kada je bivši trener Igor Duljaj izjavio da mladi napadač planira da ode.

Koliko sam primetio, Baždar ima želju da ode, da se dokaže. Video je primere njegovih kolega, poput Milovanovića, Ilića, Stevanovića… Verovatno i sam gleda da su igrači od po 20 godina nosioci u nekim od evropskih klubova najjačeg ranga. Prema onome što sam video, Baždar ima želju da ovog leta napusti klub. Naravno, pod uslovom da Partizan dobro profitira i opet uloži novac u mladog igrača, koga ćemo potražiti najpre u omladinskoj školi. Ako ga nema, onda u regionu– izjavio je Duljaj.

Partizan je spreman da proda igrača koji je debitovao za prvi tim još tokom trenerske ere Aleksandra Stanojevića, a koji je tek tokom 2024. godine počeo redovno da igra i postiže golove. Na osnovu učinka u važnim utakmicama od početka godine, crno-beli su voljni da zarade na transferu, što bi zadovoljilo sve strane.

Za Lacio, ovaj transfer bi mogao biti strateški potez u pravcu rekonstrukcije tima. S obzirom na to da Ćiro Imobile ima 34 godine, a Valentin Tati Kasteljanos nije u potpunosti opravdao očekivanja, Baždar bi mogao biti mladi napadač za budućnost koji bi uneo svežinu u napad nebesko-plavih.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter