0
ATP
Novak Đoković

FOTO: Starsport

NAJVEĆI SLAVI ROĐENDAN: Nema vremena za preterano slavlje, danas već kreću pripreme za Rolan Garos!

Objavljeno: 22.05.24 u 08:27

Puno sreće i uspeha, Nole!

Novak Đoković će svoj 37. rođendan proslaviti na terenu u Ženevi, gde će od 18 časova odigrati meč drugog kola protiv Janika Hanfmana iz Nemačke.

Ovaj meč označava važnu fazu u njegovoj pripremi pred početak Rolan Garosa, drugog grend slema sezone. Odluka da nastupi u Ženevi prvi put u karijeri proizilazi iz želje za više mečeva pred veliko takmičenje.

Razlog zašto sam izabrao da dođem ovde su mečevi, želim da igram jer osećam da u ovom momentu nema bolje pripreme za mene od igranja mečeva. Osetio sam da mi je potrebno više mečeva. Čak i da je to jedan, dva ili tri ili četiri meča, nadam se, to je dobro za men jer je put da nađem tu formu koja mi je potrebna za Rolan Garos – rekao je Đoković.

Publika je posebno zainteresovana za njegovo fizičko stanje nakon incidenta u Rimu kada ga je bočica pogodila u glavu. Novak je obavio preglede u Beogradu i osigurao sve da je dobro.

Glava je sasvim dobro. Sve je za sada kako treba. Trenirao sam tokom nedelje i osećam se dobro – otklonio je sve dileme.

Novak je nedavno napravio još jednu promenu u timu, zahvalio se na saradnji Italijanu Marku Panikiju i vratio Austrijanca Gebharda Fila-Griča.

Videćemo kako će sve ići na mečevima. U smislu spreme, dosta vremena sam posvetio radu sa mojim starim-novim kondicionim trenerom kako bih dobio na izdržljivosti i fizičkoj premi, sve kapacitete koji su potrebni za igranje mečeva u pet setova na grend slemu, naročito na najzahtevnijoj podlozi kao što je šljaka – zaključio je Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter