0
Domaći fudbal

Vukan Savicevic, Djordje Crnomarkovic, Milan Lazarevic, Stefan Bukinac, Mihailo Ivanovic, Andrija Radulovic, Caleb Sery Zady, Dejan Zukic, goalkeeper Dragan Rosic, Milan Vidakov, Seid Korac, Stefan djordjevic, Aleksa Vukanovic, Andrija Radulovic, goalkeeper Lazar Carevic, Norman Odale Campbell, Njegos Petrovic, Asmir Kajevac and Pains Matheus Salgueiro, Players of FK Vojvodina celebrate after winning the Polufinale Semifinals Kup Srbije Season 2023/2024 match between Radnicki 1923 and Vojvodina at stadium Cika Daca on April 24, 2024 in Kragujevac, Serbia. (Photo by SNikola Gligic/Starsport.rs ©)

CRVENI ĐAVOLI IZ KRAGUJEVCA KREĆU U POHOD NA ELITU: Feđa Dudić otkrio gde će Radnički igrati evropske utakmice!

Objavljeno: 22.05.24 u 16:44

Najavio je i doček za igrače i stručni štab

Radnički iz Kragujevca je obezbedio Evropu, pitanje je samo da li će biti Liga Evrope ili Liga konferencija. Ukoliko Šumadinci ostanu na četvrtom mestu, jasno je da će igrati Ligu Evrope od drugog kola, a ukoliko budu završili kao peti, igraće Ligu konferencija, takođe od drugog kola.

Ono što je odavno jasno jeste da Radnički evropske mečeve ne može da igra u Kragujevcu, a postojalo je par opcija za domaćinstvo.

Feđa Dudić, trener Radničkog, je u intervjuu za sportske.net  istakao da će Kragujevčani morati put Leskovca.

Igraćemo definitivno u Leskovcu. Bila je opcija i Loznica. Međutim, trasa je duža, imali bismo duže vožnje i radi igrača u tom periodu je najbolje da se što manje putuje… Igraćemo u četvrtak, pa u nedelju ili ponedeljak. Svaki sat je bitan, svaki minut da se ekipa odmori. Biće kompleksan posaorekao je on.

Šteta što se Evropa neće igrati u Kragujevcu jer je klub prvi put u istoriji obezbedio evropsko takmičenje, ali se nadamo da će to biti slučaj u nekoj skorijoj budućnosti jer grad i Radnički imaju plan za izgradnju novog stadiona koji može početi već od jeseni.

Slavi se u Kragujevcu i to sa velikim razlogom.

Utakmica protiv Partizana u Humskoj će odlučiti o sudbini Radničkog, a Feđa Dudić je u ekskluzivnom intervjuu za sportske.net istakao da će biti organizovan doček po povratku u Kragujevac u subotu.

Evo, mogu vam reći premijerno za vas, u subotu smo dogovorili doček. Ne znam tačno gde, ali u pola 11 ćemo stići iz Beograda. Pozivam sve da dođu, da proslavimo. Igrači su zaslužili da se dočekaju. Da se zajedno proveselimo. Nadam se da ćemo imati dodatni razlog i da ćemo napraviti dobar rezultat u subotu- rekao je Dudić.

7
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter