6
Evroliga
Nebojša Čović

FOTO: Starsport

ČOVIĆ OZBILJNO PROVOCIRA PARTIZAN: „Da sam ja imao Željka Obradovića osvojio bih Evroligu!“

Objavljeno: 22.05.24 u 18:12

Čović smatra da uprava Partizana ne radi dobar posao

Predsednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović, osvrnuo se na uspeh crveno-belih u finalu protiv Partizana i na kompletnu sezonu. Čović je istakao da je Zvezda plasman u Evroligu izborila osvajanjem titule i da oko toga nema nikakve sumnje.

Tokom sezone, posle utakmice sa Armanijem u Beogradu, koja je bila prekretnica, preorijentisali smo se ka ABA ligi, jer bez nje nemate Evroligu. Sada imamo 100 odsto sigurnu Evroligu. A kada ste drugi… Znam kako je bilo nama prošle godine, da li će biti, hoće – neće, i tako dalje – rekao je Čović za B92.

Čović je priznao da su svi očekivali da će finalna serija trajati pet utakmica.

Juče krenuh u Arenu, ali nema ništa. A krenuli ste i vi? Šalu na stranu, svi su očekivali petu utakmicu. Sve tri utakmice bile su interesantne, vrlo neizvesne, sudijski faktor ni na jednoj utakmici nije odlučio, pobedila je košarka i bilo bi dobro da ljudi prestanu da prave alibi priče na račun sudija. To je bila navika iz loših vremena.

Na konstataciju da se Željko Obradović ne slaže sa ocenom da sudije nisu odlučile, Čović je odgovorio:

Nemam šta da se slažem sa njim ili da se ne slažem. Nisam saglasan, jer onda bismo morali da otvorimo priču o tome da Partizan u drugoj i trećoj utakmici nije napravio nijedan kontranapad. Je l’ to zbog nas ili sudija? Imao je manje asistencija, Kevin Panter nije bio neraspoložen, već dobro skautovan, teraš ga u desno i ne zna gde će. Ali važno je da kriterijum suđenja bude isti.

Čović je takođe komentarisao večitog rivala, naglašavajući da bi sa Obradovićem na klupi Zvezda bila u trci za titulu prvaka Evrope.

Da sam imao ja Željka Obradovića, barem jednu Evroligu bih osvojio i da sam imao ovoliko para. I da se razumemo, Zvezda jeste državni projekat, sa 40 i nešto posto, ali transparentni državni projekat. Partizan je isto državni projekat, mogu da se ljute koliko hoće, ali netransparentni. To znači da ne vidimo njihovu dokumentaciju, papire, pravdanja… Drugo, nije samo kada vam ministarstvo prebaci pare. Kada imate firmu i kada vaša firma proda državi, pa onda vi date iz firme pare, pa to je indirektno finansiranje i o tome je i predsednik Vučić pričao.

Govoreći o sezoni, Čović je rekao da je bila verovatno najteža od kada je preuzeo Zvezdu početkom prošle decenije.

Iza nas je jako komplikovana sezona, evo već 13-14 godina unazad nismo imali težu. Napravili smo dobar tim, ali ne možete biti 100 odsto sigurni. Doveli smo i najboljeg plejmejkera u tom trenutku, Šabaza Nejpira, imali iskusnog trenera Duška Ivanovića i umesto da u prvih četiri-pet kola imamo toliko pobeda, imali smo jednu. I morali smo nešto da promenimo da nam se sezona ne surva. Prvu promenu napravili smo sa Duškom Ivanovićem, a onda smo u hodu dalje menjali. Doveli smo iskusnog trenera kakav je Janis Sferopulos, napravili plan i metlu 3-0.

22
14

6 Komentara

  1. Zato što predsednik partizana gosp.čović mito ne podmiićuje sve gde stiže kao ti,zato nema pete utakmice.Stidi se naterao si košarkaše da izbacuje iz igre najboljeg Nanelija sram te bilo nemaš ti pravo da pričaš o partizanu.

    0
    1
    Odgovori
  2. da je Željko bio kod tebe, „osvojio“ bi ti masnicu ispod oka kao onaj tvoj „mali“ huligan od jedva 28 godinica

    2
    6
    Odgovori
      • Zato što predsednik partizana gosp.čović mito ne podmiićuje sve gde stiže kao ti,zato nema pete utakmice.Stidi se naterao si košarkaše da izbacuje iz igre najboljeg Nanelija sram te bilo nemaš ti pravo da pričaš o partizanu.

        0
        1
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter