0
Domaći fudbal

FOTO: ŽFK Crvena zvezda

ZVEZDA I DEFINITIVNO ŠAMPION SRBIJE: Odbačena žalba Spartaka, pljušte prozivke na obe strane (VIDEO)

Objavljeno: 18.05.24 u 12:09

Pričaće se o ovoj tituli crveno-belih

ŽFK Crvena zvezda šampion je Srbije za sezonu 2023/24! Fudbalerke Crvene zvezde prekinule su trinaestogodišnju vladavinu Spartaka iz Subotice i postale šampionke države prvi put u istoriji kluba.

Odlukom Suda za sportsku arbitražu u Lozani odbačena je žalba ŽFK Spartak na raniju odluku Fudbalskog saveza Srbije o oduzimanju četiri boda klubu iz Subotice zbog načinjene greške prilikom sklapanja ugovora sa prvotimkom Fago i registracije Mađarice, kao i meč između ova dva tima u prvom delu sezone koji je registrovan službenim rezultatom u korist beogradskog tima.

Fudbalerke Crvene zvezde znale su da proslave istorijsku titulu uz stihove poznate pesme.

@zfkcrvenazvezda #sampioni #srbija #zfkcrvenazvezda #football #womenfootball ♬ original sound – zfkcrvenazvezda

Čim je vest iz Lozane stigla, oglasio se prvi čovek Spartaka Zoran Arsić koji je najavio da će se Spartak boriti da vrati „administrativno otetu titulu“.

Nije se dugo čekalo ni na odgovor druge strane.

ŽFK Crvena zvezda neće sazivati konferencije za štampu, mi poštujemo Fudbalski savez Srbije, mi poštujemo odluku Arbitražnog suda za sport u Lozani, sve je rečeno. ŽFK Crvena zvezda se raduje svojoj prvoj tituli sa srpskom decom, našim igračicama, neće ulaziti u ludilo u koje pokušava jedan čovek da je uvuče sve ove godine. ŽFK Crvena zvezda poštuje rad struke i igračice ŽFK Spartak i želim im svako dobro! Ljubav za sve – bila je jedna od prvih poruka Crvene zvezde u petak.

Sukob se zatim preselio na društvene mreže. Oba kluba su objavljivala priče navijača i tako jedni drugima prosleđivali poruke.

Sa Spartakove strane je stigla poruka:

– ŽFK Spartak je tri klase iznad kompletne lige i ne postoji savet, sportsko društvo niti sud koji to mogu da promene, bez obzira na sramotne odluke. Lepo je Njegoš rekao: ‘Kome zakon leži u topuzu tragovi mu smrde nečovještvom. 

6
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter