0
Košarka
Miroslav Karalejić

FOTO: Printscreen/YouTube

SRPSKA KOŠARKA ZAVIJENA U CRNO: Preminuo vinovnik najvećih uspeha naše reprezentacije

Objavljeno: 18.05.24 u 21:34

Tužne vesti su pogodile Srbiju

Srpsku košarku zadesila je tužna vest, pošto nas je u 79. godini napustio prof. dr Milivoje Karalejić, jedan od pionira kondicione pripreme i istaknuti trener. Tim povodom, Košarkaški savez Srbije izdao je saopštenje u kojem se oprostio od legende sporta.

Danas nas je napustio jedan od rodonačelnika kondicione pripreme profesor doktor Milivoje Karalejić. Jedini trener uz Svetislava Pešića koji ima osvojene sve medalje i trofeje od kadeta do seniora na Evropskim i Svetskim prvenstvima. Kroz njegove treninge prošla je plejada vrhunskih igrača Jugoslavije počev od Delibašića, Radovanovića, Ćosića, Kićanovića, preko Divca, Kukoča, Rađe, Ilića, Đorđevića, Pecarskog, pa do Bodiroge, Jarića, Rakočevića, Stojakovića, Gurovića… – navodi se u saopštenju KSS-a.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Košarkaški savez Srbije (@kssrbije)

Tokom svoje bogate trenerske karijere, Karalejić je radio u mnogim prestižnim klubovima, uključujući Crvenu zvezdu, Dinamo Moskvu, Đironu, Lotomatiku, Barselonu, Partizan, Albu i Bosnu. Bio je i deo stručnog štaba reprezentacije Jugoslavije koja je 2001. godine postala prvak Evrope, a godinu dana kasnije i prvak sveta.

Prof. dr Milivoje Karalejić ostavio je neizbrisiv trag u istoriji jugoslovenske i srpske košarke, a njegov doprinos sportu i radu sa mladim talentima ostaje nezaboravan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter