2
Domaći fudbal
Darko Pančev

FOTO: Printscreen/YouTube

LEGENDA NE SUMNJA U ZVEZDU: Darko Pančev objasnio zašto su crveno-beli toliko dominantni!

Objavljeno: 18.05.24 u 19:56

Pančev je srećan što se dobre stvari dešavaju na Marakani

Jedan od najvažnijih igrača Crvene zvezde u njenoj istoriji, Darko Pančev, govorio je za klupski sajt, pohvalivši rad rukovodstva na čelu sa Zvezdanom Terzićem i Mitrom Mrkelom, kao i značajnu podršku države klubovima.

Pančev, koji je osvojio „Zlatnu kopačku“ u sezoni 1990/1991 kada se Zvezda popela na krov Evrope, istakao je značaj uprave i državne pomoći za uspeh kluba.

Uprava odlično radi – Zvezdan Terzić, kao i Mitar Mrkela. Čujemo se s vremena na vreme. Zadovoljan sam načinom na koji rade, puno toga zavisi od njih. Želim da pohvalim državu, koja dosta pomaže i Zvezdi i Partizanu, reč je o klubovima koji su dva najveća sportska brenda u Srbiji. Upravo ta pomoć doprinosi da imaju bolje rezultate i mirniji rad – započeo je Pančev.

On je čestitao Crvenoj zvezdi na osvajanju sedme uzastopne titule, 35. u istoriji kluba.

Pratim Crvenu zvezdu svakodnevno. Nisam sumnjao u Zvezdin tim, znao sam da ćemo i ove godine biti prvaci. Imamo mnogo bolju ekipu od Partizana, kao i od TSC, koji su bili najozbiljniji protivnici. Zvezda je zasluženo i još jednom dominantno osvojila titulu. Čestitam svima na uspehu, želim im da tako nastave. Nadam se da ćemo osvojiti i duplu krunu, očekuje nas meč protiv Vojvodine za nekoliko dana. Igrači moraju biti koncentrisani, ne sme biti opuštanja, očekujemo od njih još jedan trofej – nastavio je nekadašnji golgeter crveno-belih.

Crvena zvezda će 21. maja imati priliku da osvoji i Kup Srbije, u finalu protiv ekipe Vojvodine. Ukoliko trijumfuje, Zvezda će osvojiti četvrtu duplu krunu u nizu.

Zvezda je favorit. Nama se desilo da smo se opustili u sezoni kada smo bili prvaci Evrope, tada smo poraženi u finalu. Smatram da ova generacija Zvezdinih igrača neće ponoviti našu grešku, verujem da će maksimalno ozbiljno pripremiti utakmicu i u tom slučaju nemam dilemu da će podići trofej – rekao je Pančev.

Crvena zvezda će i naredne sezone igrati u Ligi šampiona, ali će se za mesto u eliti boriti kroz kvalifikacije.

Zvezda prikazuje fenomenalna izdanja, kako na domaćoj sceni, tako i u Evropi. Nismo imali sreće kada su u pitanju grupe evropskih takmičenja, uvek smo za protivnike imali najbolje timove u tom trenutku. Siguran sam da će se i sreća okrenuti na našu stranu u jednom momentu i da ćemo igrati nokaut fazu takmičenja. Rezultati su zadovoljavajući, čak na nivou Evrope, mislim da se radi dobar posao i samo neka nastave tako – završio je Darko Pančev svoje izlaganje.

2
0

2 Komentara

  1. Au jbt,postovao sam ovog Pančeva,ali posle ove izjave vise ne.On uporedjuje kup iz 91 i ovo danas,i uporedjuje onaj tim Zvezde iz 91 sa ovim polovnim igracima danas.Ona liga i ova danas,nebo i zemlja.Koje zapažene rezultate ovaj tim Zvezde ima u Evropi.Pancev Il je popio ili nesto nije u redu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter