0
Domaći fudbal
FK Jedinstvo Ub

FOTO: Printscreen/YouTube

CEO VEK SU ČEKALI NA OVO: Jedinstvo posle 104 godine postojanja izborilo plasman u elitu! (VIDEO)

Objavljeno: 18.05.24 u 19:34

Jedinstvo je ispisalo istoriju

Pored OFK Beograda, u Superligi Srbije od naredne sezone igraće i Jedinstvo Ub. Ubljani su prvi put u 104-godišnjoj istoriji izborili plasman u najjači rang domaćeg fudbala, savladavši Radnički u Sremskoj Mitrovici rezultatom 1:0, kolo pre kraja Prve lige Srbije.

Pobedonosni gol za Jedinstvo postigao je Kvaku Karikari u 40. minutu, što je njegov 15. prvenstveni pogodak, čime se našao odmah iza Dejana Georgijevića iz OFK Beograda, koji ima 16 golova. Ovaj gol je verovatno najvredniji u Karikarijevoj karijeri, kao i u istoriji Jedinstva, jer je Ubljanima obezbedio plasman u Superligu i ostavio Inđiju četiri boda iza sebe, poslajući je u baraž.

Inđiji je ovaj epilog posebno teško pao jer je u Šapcu remizirala sa Mačvom rezultatom 2:2. Inđija je povela preokretom golovima Marka Stojanovića i Aleksandra Desančića, nakon što je Miloš Adamović iz penala doveo domaćina u vođstvo. Ipak, u četvrtom minutu sudijske nadoknade, Pavle Radunović je postigao izjednačujući gol za Mačvu, čime je Inđija ostala na dva boda više od Tekstilca i Smedereva, koji su takođe remizirali (1:1).

Ovaj rezultat znači da će Vojvođani morati da strepe do poslednjeg kola, jer ih očekuje gostovanje Grafičaru, dok će Tekstilac i Smederevo imati svoje mečeve. Jedan od tri tima – Inđija, Tekstilac ili Smederevo – ostaće bez prilike da se bori za ulazak u Superligu. Trenutno je Tekstilac u boljoj poziciji od Smedereva zbog bolje gol-razlike, iako oba tima imaju isti broj bodova. Tekstilac dočekuje Mačvu u Odžacima, dok Smederevo ide na Ub, što će biti težak zadatak za Smederevce.

OFK Beograd je znatno ranije osigurao svoj povratak u Superligu, a u poslednjem kolu remizirao je sa istoimenim timom na Karaburmi rezultatom 1:1. Mihajlo Spasojević je doveo Grafose u vođstvo, dok je Dejan Georgijević izjednačio i postavio konačan rezultat.

Standings provided by Sofascore
0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter