8
AdmiralBet ABA Liga

Ostoja Mijailovic KK Partizan President speaks with media during press conference at Hotel Crown Plaza on April 27, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PARTIZAN TVRDI DA JE ŽESTOKO OŠTEĆEN, KLUB NASTAVLJA DA SE ŽALI: Crno-beli dižu uzbunu zbog suđenja na prvoj utakmici!

Objavljeno: 17.05.24 u 11:01

Velika žalba crno-belih.

Košarkaši Crvene zvezde dočekali su Partizan u drugoj utakmici plej-ofa ABA lige, i pobedili večitog rivala sa 80:73. 

Ipak, u onoj prvoj utakmici serije koju je Zvezda dobila 85:82, crno-beli su našli mnogo materijala za žalbe, pa su dostavljenu ekspertizu objavili na klupskom sajtu.

Prema dostavljenoj ekspertizi, suđenje je označeno kao „ispod zahtevanog standarda“. Ekspertiza učinka sudija Saše Pukla, Milivoja Jovčića i Luka Karduma navodi sledeće:

„Na osnovu urađene ekspertize suđenja Aba Lige može se zaključiti da je suđenje generalno bilo ispod zahtevanog standarda regionalnog takmičenja. Bez obzira na značaj utakmice i pritisak (prelazi granice sportskog) na sudijski tim koji je vrlo iskusan očekivalo se da svoj posao urade sa manje pogrešnih odluka. Najveći broj pogrešnih procena kontakt situacija odnosi se na prodor igru u kojoj je trebalo pokazati više strpljenja i ne reagovati odlukom za kontakte koji su bez uticaja na igru. Takođe doprinos kvalitetnoj kontroli utakmice nije bio ravnopravno raspoređen unutar sudijskog tima. Prvi sudija sudija Pukl Saša sudio kvalitetnije od svojih kolega”, stoji u dopisu poslatom Partizanu.

U popisu pogrešnih odluka koje je sudijska komisija utvrdila, vidi se da je sudijska trojka donela 10 pogrešnih odluka tokom utakmice, od čega OSAM na štetu Partizana Mozzart Bet, a DVE na štetu Crvene zvezde.

Evo i o kojim se odlukama radi:

1. U prvoj četvrtini, na 12 sekundi pre isteka perioda, igrač Crvene zvezde br 44 (Topić) pravi faul na igraču Partizana br 2 (Ledej), koji sudija Jovčić nije dosudio.

2. U drugoj četvrtini, na 8 minuta i 15 sekundi pre isteka perioda, igraču Crvene zvezde br 4 (Teodosić) je pogrešno dosuđen faul and igračem Partizana br 21 (Naneli). Odluku je doneo sudija Jovčić.

3. U drugoj četvrtini, na 1 minut i 39 sekundi pre isteka perioda, igraču Partizana br 4 (Avramović) je pogrešno dosuđen faul pri šutu nad igračem Crvene zvezde br 99 (Dos Santos). Odluku su doneli sudije Jovčić i Kardum

4. U trećoj četvrtini, na 5 minuta i 59 sekundi pre isteka perioda, nije dosuđen faul pri šutu koji je počinio igrač Crvene zvezde br 99 (Dos Santos) na igraču Partizana br 4 (Avramović). Pogrešnu odluku je doneo sudija Pukl.

5. U trećoj četvrtini, na 3 minuta i 17 sekundi pre isteka perioda, igraču Partizana br 9 (Smailagić) je pogrešno dosuđen faul nad igračem Crvene zvezde br 4 (Teodosić). Pogrešnu odluku je doneo sudija Pukl.

6. U četvrtoj četvrtini, na 7 minuta i 53 sekunde pre isteka perioda, igrač Crvene zvezde br 31 (Giedraitis) pravi faul pri šutu nad igračem Partizana br 50 (Kaboklo) koji nije dosuđen. Pogrešnu odluku su donele sudije Kardum i Jovčić. Kuriozitet u ovoj ekspertizi predstavlja greška sudijske komisije koja navodi nepostojeće igrače B31 i A50, a zapravo se radi o igračima A31 i B50 što se lako može proveriti na sajtu Lige.

7. U četvrtoj četvrtini, Na 7 minuta i 49 sekundi pre isteka perioda, nije dosuđen izlazak sa loptom van igrališta igrača Crvene zvezde br 4 (Teodosić). Pogrešnu odluku je doneo sudija Kardum.

8. U četvrtoj četvrtini, na 5 minuta i 21 sekundu pre iteka perioda, pogrešno je dosuđen običan faul igrača Crvene zvezde br 10 (Lazić) nad igračem Partizana br 21 (Naneli). Sudijska komisija je procenila da je trebalo dosuditi nesportski faul. Pogrešnu odluku je doneo sudija Kardum.

9. U četvrtoj četvrtini, na 3 minuta i 20 sekundi pre isteka perioda, pogrešno nije dosuđen faul igrača Partizana br 50 (Kaboklo) nad igračem Crvene zvezde br 26 (Nedović). Pogrešnu odluku je doneo sudija Jovčić.

10. U četvrtoj četvrtini, na 2 minuta i 7 sekundi pre isteka perioda, pogrešno je dosuđen faul pri šutu igrača Partizana br 35 (Doužer) nad igračem Crvene zvezde br 99 (Dos Santos). Pogrešnu odluku doneo je sudija Kardum. I u ovom slučaju, u ekspertizi je pogrešno označen igrač, pa se umesto Doužera (B35) nalazi Kaboklo (B50) kojem nije dosuđen ovaj faul, a što se takođe može videti na sajtu Lige.

42
19

8 Komentara

  1. To nije ekspertiza, nego bacanje prasine u oci navijacima Partizana. Toboz se uprava, kao nesto zali, a u stvari saucestvuje u pljacki. Da zele stvarno da sr zale, ne bi uopste izasli na teren na prvoj utakmici zbog otvorene i javno izrecene pretnje Nebojse Covica sudijama prve utakmjce da im se ne garantuje bezbednost, ako ne sviraju u korist KK Crvena Zveda. Tu pretnju u pisanom obliku koji je javno uputio Covic su trebali da prevedu na engleski i upute Evroligi da se uvere sa kakvim monstrumom imaju posla i zbog cega Partizan nece izaci na teren. Umesto toga su cutali i sada sa zakasnjenjem od 4 dana pisu nekakvo saopstenje za unutrasnju upotrebu.

    1
    3
    Odgovori
  2. Jaka ekpertiza, neka obuku njegoce dresove dok rade ekspertizu.
    Hvatanje Lazarevića za vrat, a oni sude obistranu tehničku.
    Jaka su oni ekspertiza.
    Mora da ih Zoran KG Savić plaća da urade ekspertizu.

    0
    1
    Odgovori
  3. A kmeee! A kmeeee!
    Kuku lele kukavci sinji!
    Svi ih kinje i maltretiraju a oni jadni i bedni!
    E sad što su oni tražili izuzeće srpskih sudija da bi Boltauzer,Javor i Pukl mogli da mešetare to ne pominju..
    Jer ko o čemu-franjevci o poštenju..

    1
    2
    Odgovori
    • Yebothe, pa vi sekundarci sendvičarski, oli skraćeno – gejlije, znate i da blejete?!?!?!
      Multitalenti ste, nema šta

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter