0
Fudbal
Izrael

FOTO: Printscreen/YouTube

IZRAEL SE IZBACUJE IZ FUDBALA? FIFA najavila hitan sastanak tim povodom!

Objavljeno: 17.05.24 u 16:58

Izrael se nalazi na udaru zbog haosa koji je izazvao na Bliskom istoku

Ratno stanje na Bliskom istoku podstaklo je hitan sastanak u vrhu FIFA, krovne fudbalske organizacije, koja razmatra mogućnost isključenja Izraela iz fudbala kao odgovor na političke poteze te zemlje i aktuelni rat.

Prema pisanju britanskog „Telegrafa“, FIFA će ove sedmice na Kongresu u Bangkoku razmatrati predlog Fudbalskog saveza Palestine za isključenje Izraela. Ovaj predlog već su podržale zemlje poput Alžira, Iraka, Jordana, Sirije i Jemena.

Iako su ove zemlje želele da se pitanje stavi na glasanje već ovog petka, odlučeno je da se rasprava odloži za jul.

Očekuje se da će diskusija na Kongresu biti intenzivna, s obzirom na ozbiljnost situacije i potencijalne posledice po međunarodni fudbal. FIFA će morati da donese odluku koja bi mogla značajno uticati na odnose unutar fudbalske zajednice, ali i šire političke kontekste.

Fudbalski savez Palestine, uz podršku pomenutih zemalja, tvrdi da je neophodno preduzeti ovakve mere kako bi se poslao snažan signal protiv trenutne politike Izraela. S druge strane, moguće je da će FIFA pokušati da pronađe rešenje koje bi izbeglo isključenje jedne od svojih članica, uz istovremeno zalaganje za mir i stabilnost u regionu.

O daljim koracima i konačnoj odluci FIFA biće više informacija nakon sastanka u julu, kada će se konačno glasati o ovom predlogu.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter