0
Košarka

Nikola Djurisic at ABA league first quarter final game between Mega and Cedevita Olimpia, played at Ranko Zeravica Hall on 15.04.2024, Belgrade, Serbia. (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

ĐURIŠIĆ PRIVUKAO VELIKU PAŽNJU AMERA: Želja Crvene zvezde sve bliža odlasku u NBA! (VIDEO)

Objavljeno: 17.05.24 u 23:23

Srbin se ističe na NBA „kombajnu“

Mladi srpski košarkaš Nikola Đurišić privlači veliku pažnju NBA „kombajnu“, sudeći prema izveštajima koji stižu iz SAD.

Luk Akinsola, novinar koji piše za zvanični sajt NBA lige, Đurišića je video kao drugog najboljeg igrača na „kombajnu“. Jedino ispred njega našao se Bejlor Šajerman, 23-godišnjak sa univerziteta Krejton.

Ako je Šajerman bio MVP, Đurišić je možda najtalentovaniji. Član porodice Mege, koja je proizvela aktuelnog MVP-ja Nikolu Jokića i Nikolu Topića, on je potencijalni ’lutrijski pik’ na narednom draftu. Visok 203 cm, izuzetno je efektan u pik-en-rolu i kao dodavač i kao strelac na sva tri nivoa terena – piše novinar nba.com i dodaje:

– Đurišić (20) dao je 16 poena za 20 minuta u svojoj poslednjoj trening-utakmici, pri tom demonstrirajući sposobnost da iz driblinga stvori sebi prostor za šut. Takođe ima i plejmejkerske veštine, i atleticizam koji nije tako očigledan na prvi pogled. Đurišić je ove nedelje napravio jak argument sebi da bude biran u prvoj rundi drafta. 

Podsetimo, Đurišić je velika želja Crvene zvezde, ipak, čini se da je mladi Srbin bliži NBA ligi nego ostanku u Srbiji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter