1
Fudbal
Samed Baždar

Samed Bazdar during the Mladost Lucani v Partizan - Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium Lucani on March 12, 2023 in Lucani, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

BAŽDAR DEMANTOVAO BOSANCE: „Moj jedini izbor je Srbija!“

Objavljeno: 17.05.24 u 15:22

Baždar je rekao da ono što je plasirano u medijima preko Drine je neistina

Pojedini mediji u Bosni i Hercegovini danas je prenela informaciju da će napadač Partizana Samed Baždar, iako je nedavno na poziv selektora Dragana Stojkovića debitovao za A reprezentaciju Srbije, dobio i prihvatio poziv pomenute zemlje čije će boje ubuduće, navodno, braniti.

Tamošnja javnost ponovo se pozvala na jedan od izvora, za koji se većina „zakačila“, ali bez trunke osnova, o čemu svedoči i sam Baždar u izjavi za Telegraf.

Mladi fudbaler ističe da nikada nije pregovarao ni sa kim iz Fudbalskog saveza BiH, nema čak ni tamošnji pasoš, a nije mu jasno odakle se cela priča pojavila još dok je selektor susedne zemlje bio Savo Milošević.

Iskreno da vam kažem, nisam reagovao kada se prvi put pojavila priča da ću igrati za Bosnu i Hercegovinu, jer sam smatrao da je to obična medijska „patka“ koja traje nekoliko sati i prođe kako se i pojavila – bez posledica. Tako je, ispostavilo se, i bilo. U međuvremenu me je selektor Dragan Stojković pozvao u reprezentaciju Srbije, što mi je bio dečački san, jer sam u svim mlađim selekcijama igrao za „orlove“ i tu nije bilo nikakve dileme. I, odjednom – ponovo se danas pojavljuje ta priča o BiH, o nekakvom pozivu, razgovoru, prihvatanju, što nema nikakve veze sa istinom i moram da reagujem, jer mi remeti mir i planove – kaže u dahu Samed Baždar.

Napominje da je prinuđen da se javno oglasi, jer želi da zaistavi spekulacije, tim pre što je njegov jedini izbor Srbija.

Kao prvo, uopšte nemam pasoš Bosne i Hercegovine. Niko me nije kontaktirao iz tamošnjeg Saveza, da jeste odgovor bi bio ovakav kakav vama prenosim: moj izbor je samo Srbija i tu sve ostalo gubi smisao. Zahvalan sam selektoru Stojkoviću što sam dobio priliku da branim boje A selekcije, što sam imao priliku i da debitujem, da učim od njega i saigrača koji su u najboljim klubovima. Voleo bih da ostanem u tom odabranom društvu, da budem deo velikog takmičenja, ali o tome neka sudi selektor. Apsolutno poštujem Bosnu i Hercegovinu, tamošnju reperzentaciju, ljude među kojima imam dosta prijatelja i poznanika, ali naprosto mediji su promašili temu u ovom slučaju, moj izbor je jasan i to je Srbija – zaključuje Samed Baždar.

12
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter