0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: X/ @ABA_League2

POSLE DVE NEIZVESNE UTAKMICE: Srbija dobila novog predstavnika u ABA ligi!

Objavljeno: 16.05.24 u 21:38

Spartak će biti novi predstavnik Srbije u ABA ligi

Spartak iz Subotice osigurao je svoje mesto u nadolazećoj sezoni ABA lige, trijumfujući u oba meča finala ABA 2 lige nad Vojvodinom. Prva utakmica u Novom Sadu završena je minimalnom pobedom Spartaka od 74:73, dok su Subotičani večeras u „Dudovoj šumi“ trijumfovali rezultatom 80:74.

Obe utakmice karakterisao je izjednačen susret, uz čvrstu igru koja je rezultirala napetim trenucima. Tenziju na terenu dodatno je pojačao incident u kojem je predsednik Vojvodine, Željko Rebrača, bio prinuđen da napusti dvoranu zbog preagresivnog negodovanja na odluke sudija.

Iako je Vojvodina na početku meča uspela da nadmaši minimalno vođstvo Spartaka, domaćin je pokazao svoj kvalitet i odgovorio na nalet Novosađana. Spartak je dominirao tokom celog drugog poluvremena, kontrolisao igru i iskoristio greške protivnika.

Napeto je bilo i u završnici utakmice, kada su igrači Vojvodine bili prisiljeni da napuste teren zbog isključenja po broju ličnih grešaka. Iako su se Novosađani borili do poslednjeg trenutka, Spartak je uspeo da iskoristi svoju prednost i osigura pobedu.

Filip Barna i Nemanja Gordić bili su ključni igrači za Spartak, pružajući izvanredne nastupe kada je to bilo najpotrebnije. Neverovatna završnica dodatno je pojačala dramu na terenu, ali su Subotičani na kraju zasluženo trijumfovali.

Ovom pobedom, tim Vladimira Jovanovića postao je šesti srpski klub koji će se takmičiti u elitnoj regionalnoj košarkaškoj ligi u idućoj sezoni. Publika može da očekuje uzbuđujuće mečeve i visok nivo košarke u „Dudovoj šumi“ tokom nadolazeće sezone.

6
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter