0
ATP
Rafael Nadal

Rafael Nadal (FOTO: Twitter/BrisbaneTennis)

VREME JE ZA VELIKI POVRATAK: Rafael Nadal se vraća tamo gde je ispisao istoriju tenisa!

Objavljeno: 15.05.24 u 13:33

Ovo će mu biti poslednje učešće

Rafael Nadal se priprema za predstojeći Rolan Garos, a planira da trenira na svojoj Akademiji pre nego što otputuje u Pariz kako bi učestvovao na ovom prestižnom turniru, koji je osvajao čak 14 puta.

Nakon poraza od Huberta Hurkača u drugom kolu Mastersa u Rimu, Nadal se vratio na Majorku, gde trenutno boravi. Iako je ranije izjavljivao da će igrati na Rolan Garosu samo ako se oseća 100% spremnim, sve ukazuje na to da će zaista nastupiti na turniru.

Ne želim da igram na Rolan Garosu, ako moram da idem sa oprezom i bez mogućnosti da uložim maksimum, kao što je to bilo u Barseloni i Madridu. To je poseban turnir u mojoj karijeri, sa toliko sentimentalne vrednosti. Biće teško ako ne budem bio tamo. Igraću samo ako se osećam konkurentnim, samo ako mogu da dam 100 odsto – nedavno je rekao Nadal.

Nadal je trenutno na 276. mestu ATP liste, ali će igrati kao „zaštićeni“ teniser, tj. 34. na svetu. Ipak, iako će biti zaštićen, to ga neće osloboditi izazova suočavanja sa nosiocima turnira.

Nadal ne prepušta ništa slučaju u svojim pripremama, sarađujući sa vrhunskim igračima poput Stefanosa Cicipasa. Nedavno su zajedno trenirali u Rimu, a planiraju da ponove treninge i u Parizu.

Ukoliko sve bude išlo prema planu, možemo očekivati da gledamo kralja šljake kako nastupa, bar još jednom, na terenu „Filip Šatrije“.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter