0
AdmiralBet ABA Liga

during the Aba League Season 2023-2024 Final Game 2 match between Crvena Zvezda and Partizan at Aleksandar Nikolic hall on May 15, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©)

SFEROPULOS HVALIO OBRADOVIĆA: „On je jedan od najvećih u istoriji, 2:0 je nešto, ali može biti i ništa!“

Objavljeno: 15.05.24 u 22:32

Grk iskren nakon drugog trijumfa nad Partizanom u finalu

Košarkaši Crvene zvezde dočekali su Partizan u drugoj utakmici plej-ofa ABA lige, i pobedili večitog rivala sa 80:73.

Nakon utakmice trener crveno-belih Janis Sferopulos dao je svoje viđenje utakmice.

– Čestitam mojim igračima na tome kako su igrali. Mislim da smo zaslužili pobedu, jer u odnosu na prvu utakmicu igrali smo bolju odgranu, a napad je bio skoro isti. Kao što su svi videli u prvom poluvremenu imali smo dva, tri puta razliku od 6-7 poena, ali zbog ofanzivnih skokova Partizan je ostao u utakmicu. To nam je bio problem. Pričali smo o tome na poluvremenu i to smo regulisali u drugom poluvremenu. Malo po malo, došli smo do sigurne razlike, koju smo držali do kraja i pobedili. Čestitam navijačima na atmosferi na obe utakmice, za mene je veoma važno da ništa nisu bacali na teren i čestitam im na tome. Dva nula je, to je nešto, ali može biti ništa. Ako stanemo ovde nemamo pravi mentalitet, ali igrači su veoma iskusni i znaće kako da reaguje. Pokušaćemo da se odmorimo, analizirati sve i probati da odigramo dobru treću utakmicu – počeo je priču Sferopulos.

Nije želeo da komentariše to da je jedan od retkih koji je Obradovića pet puta uzastopno pobedio.

Pre svega, Željko je veliki trener, jedan od najboljih u istoriji košarke, ne samo u Evropi, Srbiji, nego u svetu. Brojevi su za novinare, ja razmišljam o tome kako ćemo biti spremni da igramo sledeću utakmicu u Areni – rekao je Sferopulos kao da je branio svog kolegu.

Na konstataciju da je do sada bilo više učinka bekova istakao je da je bitno da svi budu spremni.

Način kako napadamo, potrebni su nam svi igrači. Morate uvek čitati šta vam napad daje i tako napadati. Danas smo imali priliku kada su udvajali i stavljali igrače u zamku, zato je lopta iz reketa išla napolje. Svi moraju biti spremni. Ne mogu deliti tim na spoljne i unutrašnje igrače, svi moraju biti spremni da napadaju, jer uvek može da se zahteva od njih, zavisno od odbrane, da baš oni napadaju – rekao je Sferopulos.

Na pitanje da li će naredna utakmica biti lakša, bio je jasan.

Kao što sam rekao, igrali smo bolje sada nego u prošloj utakmici. Bili smo manje nervozni, tada smo bili više nervozni. Danas smo igrali bolje. Svaka utakmica je drugačija od prethodne, to sam rekao ranije i to ću reći za sledeću, svaka naredna utakmica je teža – dodaje Sferopulos.

Janis je upitan za navijače i atmosferu u odnosu na ono što je iskusio u inostranstvu, a on je istakao da je važno da nema ubacivanja stvari na teren.

Veoma je slična atmosfera, mnogo fanatika koji slave tim. Ne razumem jezik, ali mislim da je najbitnije kada igrate utakmicu da ne budete u pretnji od objekata koji padaju na teren. To je važno za sve, od trenera, igrača i ostalih. Zato čestitam navijačima, napravili su sjajnu atmosferu, bez bacanja stvari na teren – jasan je Sferopulos.

Smatra da je veoma važno Partizan spustiti na mali broj poena, što je Zvezda uspela.

– Verujem da je naša odbrana bila dobra danas. Partizan lako može da postigne 90 poena, a mi smo ih zaustavili na 73. Giedraitis je imao jednu od najboljih defanzivnih partija ove sezone. Spustili smo ih na mali broj poena i to je bilo veoma važno.

Smatra da se utakmica kao derbi nikada ne završava ranije bez obzira na razliku.

Ove utakmice sa Partizanom se nikada ne završe dok se ne čuje poslednji sudijski zvižduk. Ne smete biti opušteni bez obzira na razliku. Bilo je nekih razlika u prvom poluvremenu, vraćali su se, ali smo popravili skokove i zbog toga smo ih spustili na mali broj poena u drugom poluvremenu, to je ključ. Kada igrate dobru odbranu možete nekada i promašiti u napadu – zaključio je Janis.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter