0
Košarka
košarkaška reprezentacija Nemačke

Gordie Herbert Srbija - Nemacka finale Svetsko prvenstvo Filipini Mnila10.9.2023. (photo by STARSPORT)

ŠAMPION SVETA U PROBLEMU: Čovek koji je najzaslužniji sa zlato na Mundobasketu napušta tim!

Objavljeno: 15.05.24 u 13:57

Nemačka će ostati bez ključne ličnosti

Selektor košarkaške reprezentacije Nemačke, Gordon Herbert, napušta tu poziciju nakon impresivnog vođenja ekipe koja je osvojila zlato na Svetskom prvenstvu prošle godine.

Herbert je bio ključna figura u uspehu nemačke reprezentacije, vođenju do zlatne medalje i direktnog plasmana na Olimpijske igre u Pariz. Međutim, nakon ostvarenog uspeha, došlo je do zasićenja, što je dovelo do odluke da napusti mesto selektora.

Izražavajući zahvalnost na prilici da vodi reprezentaciju, Herbert je istakao podršku koju je dobio od članova stručnog štaba, medicinskog tima i igrača. Naglasio je da je rad sa ovim timom bio vrhunac njegovog života, a posebno je istakao ponos na dostojanstvo i poštovanje koje su igrači pokazali predstavljajući Nemačku na turnirima.

Herbertova trenerska karijera je bogata, obuhvatajući različite klubove i reprezentacije širom sveta, a njegov angažman na čelu nemačke reprezentacije bio je još jedno značajno poglavlje u njegovom sportskom putovanju. Sada se okreće ka novim izazovima, a tim Nemačke će morati da pronađe novog vođu dok se pripremaju za Olimpijske igre.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter