2
Fudbal
Dragan Stojković Piksi

Dragan Stojković Piksi (FOTO: Starsport)

GOTOVO JE: Dragan Stojković Piksi ostaje selektor Srbije do Mundijala u SAD!

Objavljeno: 15.05.24 u 15:17

Piksi postaje jedan od selektora sa najdužim stažom u istoriji našeg fudbala

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, potpisaće novi ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije u narednih nekoliko dana, potvrđuje Mozzart Sport.

Iako je postojala kratka pauza u najavljenoj proceduri, odlažući potpisivanje ugovora, to nije značilo promenu planova. Piksi je već sam potvrdio medijima da će ostati na čelu reprezentacije do Mundijala u SAD-u 2026. godine, što je bilo naznačeno i tokom martovskog okupljanja tima.

Spekulacije su se pojavile nakon manje uspešnih nastupa Orlova protiv Rusije i Kipra, ali je odlaganje potpisa bilo isključivo iz tehničkih razloga. Konačno, sve je bilo zapečaćeno kada su članovi FSS-a bili okupljeni povodom ceremonije polaganja kamena temeljca za Nacionalni stadion.

Stojković se nedavno vratio u Beograd sa odmora i očekuje se da će u narednih nekoliko dana zvanično potpisati ugovor koji će ga voditi do Svetskog prvenstva 2026. godine.

Dosadašnji rad Piksija na klupi reprezentacije Srbije bio je impresivan, uključujući direktan plasman na Mundijal u Kataru, osvajanje prvog mesta u Ligi nacija i plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, prvo za Srbiju u 24 godine.

Iako postoji mrlja u vidu neuspeha na Mundijalu u Kataru, gde tim nije uspeo da se plasira u drugi krug, Piksijev bilans od 21 pobede, sedam remija i devet poraza pokazuje značajne uspehe i jasan napredak reprezentacije.

9
5
2 Komentara
  1. Zašto DO Mundijala? Valjda će i na Mundijalu, ovako kako ste napisali znači da će neko drugi voditi na Mundijalu, ako se uopšte kvalifikujemo.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter