0
Domaći fudbal
lopta

FOTO: Starsport.rs

NOVA NAMEŠTALJKA U SRPSKOM FUBALU? UEFA uzbunila FSS zbog sporne utakmice! (VIDEO)

Objavljeno: 14.05.24 u 19:33

FSS pokreće hitan postupak zbog dojave

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije istražuje navodne nepravilnosti u vezi sa nedavnim susretom Prve lige Srbije između Dubočice iz Leskovca i Mladosti GAT iz Novog Sada. Nakon dojave UEFA o sumnjama u regularnost meča koji je završen rezultatom 0:1 u korist Mladosti GAT, Disciplinska i etička komisija FSS-a pokrenula je postupak protiv leskovačkog kluba, saznaje „Sport Klub“.

Golom Ognjena Đuričina u 12. minuti, Mladost GAT je ostvarila pobedu, ali su sumnje u regularnost utakmice podigle ozbiljne alarme. UEFA je dostavila kompletnu dokumentaciju o dešavanjima pre i tokom meča, uključujući izveštaje o kretanju kvota.

Ovaj slučaj je označen kao „hitno“, s obzirom na to da su preostala samo dva kola Prve lige Srbije, a poslednje je zakazano za vikend 25. i 26. maja. Fudbalski savez Srbije zatražio je izjašnjenje od kluba iz Leskovca povodom navoda, dok novosadski klub ovoga puta nije pod sumnjom.

Ovo nije prvi put da se jedan meč nalazi pod lupom, jer je ranije tokom sezone Radničkom iz Novog Beograda oduzeto šest bodova zbog nepravilnosti na meču sa Tekstilcem.

Očekuje se da će odluka o duelu između Dubočice i Mladosti GAT biti doneta pre poslednjeg kola naredne nedelje. Dubočica se trenutno nalazi na prvom mestu plej-auta sa 47 bodova, dok Mladost GAT zauzima treće mesto sa 43 boda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter