0
Tenis

FOTO: TKCZ

NA MLAĐIMA SVET OSTAJE: Festival dečijeg tenisa održan na terenima Zvezde!

Objavljeno: 14.05.24 u 12:35

Rad na novim snagama i podmladku je snaga i put za budućnost.

Na terenima teniskog kluba Crvena zvezda konstantno je prisutan ovaj model delovanja, što za rezultat ima višedecenijsku fabriku šampiona, trofeja, talenata.

FOTO: TKCZ

Sezona Tenis 10S Grand prix serije turnira za 2024. namenjene za takmičare zelenog, narandžastog i crvenog nivoa u organizaciji Teniskog saveza Srbije krenula je upravo sa terena na Karaburmi, sa terena gde su teniski ponikli i stasali brojni asovi srpskog i svetskog belog sporta, od Slobodana Živojinovića, preko Jelene Janković, Nenada Zimonjića, Viktora Troickog do toga da je prvi profi trofej u karijeri upravo ovde osvojio i najbolji teniser svih vremena, sada vlasnik 24 gren slem titule, naš Novak Đoković.

FOTO: TKCZ

Preko 150 dece bilo je deo spektakla proteklog vikenda u okviru ovog serijala turnira, a uporedo se održava i otvorena škola Data-Driven Lab tenisa koju besplatno realizuje TK Crvena zvezda tokom celog meseca maja. Prijatelj Tenis 10S Grand prix serijala turnira za najmlađe fondacija “Novak Đoković” takođe je bila učesnik dvodnevnog druženja i nadmetanja pripremivši i za roditelje zanimljivu podršku iz programa „Putem šampiona“.

FOTO: TKCZ

“Iako postoji mnoštvo različitih sportova sa kojima deca mogu i trebaju da se bave, moram istači da je tenis fantastična opcija iz više razloga. Od toga što razvija samopouzdanje dok veštine deteta rastu i razvijaju, učenja strpljenju u današnjici koja je postala isuviše brza i nepredvidiva, do toga da je i odličan za fitnes, ali i mentalnoj fleksibilnosti i otpornosti. Tenis uči našu decu da uče iz svojih grešaka i kako da budu pobednik, ali i kako sa se sa lakoćom i dostojanstvom nose sa gubicima i idu dalje po nove šanse i pobede. Na takmičenjima za najmlađe akcenat je pre svega na druženju, na pozitivnom rivalstvu i na tome da se taj turnirski dan završi sa osmesima i zadovoljstvom. Trend koji gajimo godinama, nastavićemo da primenjujemo i ovu našu misiju razvijano na najlepši mogući način” – zaključio je direktor teniskog kluba Crvena zvezda Slobodan Vojinović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter