0
Ostali sportovi

during the Qualification Europe Phase 2 Part 2 for the IHF World Handball Championship between Serbia and Spain at Spens Hall on May 12., 2024 in Novi Sad, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

NIJE SVE GOTOVO: Srbija IPAK može na SP u rukometu, evo od čega sve zavisi!

Objavljeno: 13.05.24 u 15:54

Konačna odluka će biti doneta u junu

Rukometni sakonačna odluka će biti doneta u junuvez Srbije (RSS) zvanično je poslao zahtev Svetskoj rukometnoj federaciji (IHF) za dobijanje „vajldkarda (specijalne pozivnice) za učešće na Svetskom prvenstvu.

Rukometaši Srbije nisu uspeli da se plasiraju na SP pošto su u baražu za plasman na šampionat sveta eliminisani od Španije.

Srbija je ostala bez plasmana na SP zbog „gola minusa“ jer je u revanšu pobedila Španiju rezultatom 25:22, a prvi meč izgubila 32:28.

Zahtev za dobijanje „vajldkarda“ poslala je Saudijska Arabija, a očekuje se da to učine i Crna Gora i Švajcarska. IHF će da dodeli dva „vajlkarda“ ako se Novi Zeland ne plasira na SP, a konačna odluka će biti doneta u junu.

SP će biti održano od 14. januara do drugog februara naredne godine u Norveškoj, Danskoj i Hrvatskoj.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter