0
Rukomet

FOTO: Starsport

BAŠ ŠTETA: Srpski rukometaši ostali bez Svetskog prvenstva, iako su pobedili!

Objavljeno: 12.05.24 u 19:17

Bili su blizu

U napetoj borbi za plasman na Svetsko prvenstvo u rukometu, reprezentacija Srbije nije uspela da nadoknadi zaostatak iz prvog meča protiv Španije. Iako su slavili u revanšu rezultatom 25:22, Srbiji je nedostajalo četiri gola da bi se izborila za vizu na turnir koji će se održati u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj od 14. januara do 2. februara 2025. godine.

Domaći tim, vođen selektorom Rojevićem, sjajno je započeo susret u Novom Sadu, stekavši rano vođstvo od 5:1 nakon deset minuta igre. Prednost Srbije se tokom prvog dela meča kretala između četiri i pet golova, a poluvreme je završeno rezultatom 15:11 u korist domaćina.

U drugom poluvremenu, Srbija je nastavila da kontroliše ritam igre, dostigavši šest golova prednosti u 44. minutu. Međutim, usledila je reakcija Španije koja je pojačala odbranu i uspela da smanji zaostatak na samo dva gola u 51. minutu.

Do kraja meča, prednost Srbije oscilirala je između dva i tri gola, ali su Španci uspeli da se vrate u meč. Ipak, ključni trenutak dogodio se u 59. minutu kada je isključen igrač Španije, a Ilić je sa sedmerca postigao gol za konačnih 25:22.

Unatoč borbenoj igri, Srbija nije uspela da nadoknadi zaostatak iz prvog meča, te je Španija zasluženo izborila plasman na Svetsko prvenstvo.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Vanja Ilić sa šest golova, dok su Orbović, Kos, Kukić i Pešmalbek postigli po tri gola. Sa druge strane, u timu Španije istakao se Aleš Gomez Abelo sa pet pogodaka, dok su Sala, Dušebajev i Fernandes postigli po tri gola.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter