0
AdmiralBet ABA Liga
Milan Gurović

Milan Gurovic Aba liga finale Crvena Zvezda - Partizan ABA Liga Beograd, Srbija 6.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

GUROVIĆ OTVORENO PRED DERBI: „Partizan ima Obradovića i legiju stranaca, Teodosić je motor Zvezde“

Objavljeno: 13.05.24 u 11:23

Gurović smatra da „večiti“ imaju podjednake šanse da osvoje ABA ligu

Večeras od 20.30 na programu je prva utakmica finala ABA lige između beogradskih večitih rivala Crvene zvezde i Partizana.

Crveno-beli će utakmice kao domaćin igrati u Pioniru, a pred susret večitih govorio je bivši košarkaš Milan Gurović.

– Bitna je iz psihološkog aspekta, mada ne mora da znači. Daje ti blagu prednost. Zvezda je domaćin. Možda će imati blagi pritisak od moranja da pobedi. Uvek je vetar u leđa kad igraš pred domaćom publikom. Blagu prednost dajem Zvezdi večeras – rekao je Gurović u „Jutru“ na Prvoj.

Gurović smatra da „večiti“ imaju podjednake šanse da osvoje ABA ligu.

– 50-50. Jedna i druga ekipa su podjednake. Zvezda ima Teodosića koji je motor ekipe iako je u poznim godinama. U Kupu u Nišu je pokazao. Partizan ima Željka Obradovića, glavni motor i legiju stranaca koji su izvanredni, pokazali su kroz Evroligu.

Teško je navesti konkretnu prednost timova pred finale.

– Ne zna se šta je prednost, svaki trener ima filozofiju, može da promeni koncept. Igrali su dosta puta, tu su finese. Današnja utakmica, pa i sve buduće, neće biti veliki rezultat zbog značaja i učešća u Evroligi sledeće sezone. Tenzija će biti prisutna.

Gurović smatra da oba kluba zaslužuju mesto u elitnom evropskom takmičenju.

Greota bi bilo da oba naša tima ne igraju Evroligu. Kad pogledate kakvu atmosferu prave. Bilo bi greota da ispadne jedan naš predstavnik, a da ode Asvel ili Alba – kazao je Gurović.

18
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter