0
AdmiralBet ABA Liga
KK Crvena zvezda

Luka Mitrovic Dejan Davidovac Branko Lazic Regular season round 15 Euroleague basketball match between Crvena Zvezda (Red Star) and Real Madrid in Belgrade, Serbia on Dec. 19, 2023. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ZVEZDA JAČA ZA FINALE: On bi mogao da bude X faktor u duelu sa Partizanom!

Objavljeno: 12.05.24 u 13:57

Zvezda će u potpunosti moći da računa na njega

Trej Tompkins, krilni centar Crvene zvezde, suočava se s najvećim izazovom dosadašnjeg boravka na Malom Kalemegdanu, kako se priprema za ključne utakmice protiv Partizana.

Izbor Crvene zvezde da igra prve dve utakmice i moguću majstoricu finala Jadranske lige u Pioniru izazvao je pomešane emocije kod navijača, ali postoji opšti utisak da je odluka napravljena u korist kompaktnosti i poznatog osećaja domaćeg terena. Ipak, tema diskusije ostaje činjenica da hala prima manje gledalaca nego što je prodato sezonskih karata.

Nepovoljno odsustvo Adama Hange, kao i povratak Nikole Topića na teren nakon tromesečne pauze, doneli su izazove i prilike za ekipu, ali najveća pažnja usmerena je na Treja Tompkinsa. Njegovo iskustvo iz Real Madrida, gde je osvojio brojne trofeje, daje nadu da će moći da se nosi sa izazovima u finalu Jadranske lige.

Tompkins je u dosadašnjim utakmicama pokazao znake povratka u formu, a njegova uloga u finalu će biti od ključnog značaja. Sposobnost da ubaci šuteve sa distance i rešava situacije u reketu čini ga važnim igračem za rotaciju, posebno u mečevima sa visokim ulogom kao što su finalne utakmice protiv Partizana.

U odbrani će Tompkins imati poseban zadatak, suočavajući se s izazovima kao što su Zek Ledej i Alen Smailagić. Njegovo iskustvo i veštine u odbrani će biti ključne za uspeh Crvene zvezde u finalu.

Za Tompkinsa, finale Jadranske lige predstavlja audiciju za dalje. Ako pokaže napredak u igri i vrati se na svoj stari nivo, postoji velika šansa da će produžiti saradnju sa Crvenom zvezdom u narednoj sezoni. Sve oči su uprte u njega kako bi video kako će se nositi s pritiskom i odgovornostima u najvažnijim utakmicama sezone.

17
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter