0
ATP
Novak Đoković

Novak Đoković (FOTO: Starsport)

RANJENI NOVAK PROTIV ŽILAVOG ČILEANCA: Može li Đoković da pobedi čoveka koji voli drame sa Srbima?

Objavljeno: 12.05.24 u 10:56

Novaka čeka nezgodan rival, ali će svejedno Srbin biti favorit

Alehandro Tabilo, čileanski teniser koji je do sada ostavio značajan trag u susretima sa srpskim igračima, suočiće se sa jednim od najvećih izazova u svojoj karijeri – mečom protiv Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta.

Tabilo je zabeležio impresivan napredak na ATP listi, osvojivši 6. maja svoju najvišu poziciju, 32. mesto. Ovaj uspeh omogućiće mu debi na Rolan Garosu, što predstavlja značajan momenat u njegovoj karijeri, s obzirom na to da do sada nije uspeo da se kvalifikuje za pariski turnir.

Srpska publika se dobro seća Tabila, posebno nakon njegove pobede nad Miomirom Kecmanovićem 2022. godine, koja mu je omogućila ulazak u top 100 igrača. Takođe, Tabilo je zabeležio pobedu nad Laslom Đereom na grend slem turniru, što je doprinelo njegovom brzom usponu na teniskoj sceni.

Tokom ove sezone, Tabilo igra izuzetno kvalitetan tenis, što je potvrdio osvajanjem turnira u Ouklendu i finalom u Santjagu. Sada se suočava sa izazovom protiv Novaka Đokovića, što će biti jedan od najvažnijih mečeva u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter