0
Domaći fudbal

NAPOKON POBEDA PARTIZANA: Crno-beli se vraćaju na drugo mesto, Lučani su imali svoje šanse! (VIDEO)

Objavljeno: 12.05.24 u 18:34

Posle šest utakmica bez pobede, izabranici Alberta Nađa su uspeli da pobede Mladost iz Lučana!

Partizan je ugostio ekipu lučanske Mladosti u petom kolu plej-ofa MozzartBet Superlige Srbije i pobedio rezultatom 3:0. Nakon ove utakmice crno-beli se opet vraćaju na poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Dali su gol crno beli u 5. minutu utakmice preko Mateusa Saldanje, kada mu je Natho nakon prekida dao loptu u prostor, ali nakon VAR provere ustanovljeno je da je ipak bio ofsajd.

Kružili su igrači Partizana oko gola, pa je Bibars Natho imao lepu šansu u 12. minutu, kada je ušao u šesnaesterac, ali se Željko Samčović odlično postavio

Pokušavali su Lučanci u par navrata, polukontrama, pre svega preko jednog od najboljih pojedinaca ove sezone, brzonogog Aleksandra VarjčaćičaPartizan je ipak imao blagu inicijativu.

26. minut i novo uzbuđenje ispred gola Samčovića, par odbitaka, probali su prvo, Stojković, pa Zahid, pa Saldanja, ali rezultat je ostao isti.

30. minutu se desio sudar između golmana Samčovića i defanzivca Joksimovića, nakon gužve u šesnaestercu posle prekida koji je izveo Bibars Natho. Bilo je i krvi, trener Mladosti je morao izvršiti dvostruku izmenu već u 35. minutu utakmice.

41. minut, igrači Partizana su lepo kombinovali, pre svih, ZahidSaldanjaKalulu i Natho i nakon lepe akcije, Bibars Natho je odlično realizovao šansu u kojoj se našao i crno-beli su poveli.

Na početku drugog poluvremenana, Mateus Saldanja je sam napravio šansu prodorom po desnoj strani terena, izašao pred Stamenkovića, ali od svega je bio samo korner.

53. minut, još jedna prilika za Saldanju, dobar centaršut Natha, ali je brazilski špic pomalo nonšalantno ušao u šansu, od svega opet samo korner.

U 62. minutu najveća prilika za Lučance, nakon centaršuta Žarka Udovičića, Janko Tumbasević je uputio udarac glavom, ali Jovanović brani, a u 64. minutu mladi Veličković šutira sa leve strane u kaznenom prostoru, Jovanović opet odličan.

Veličković u 70. minutu pokazuje koliko je talentovan i koliko dobru kontrolu lopte ima, kreira šansu i šutira pored gola, u 72. minutu Udovičić centrira, Veličković lepo prati, ali šutira glavom iznad gola.

U 76. minutu opet Veličković i opet nema gola, pas u prostor za Varjačića, on spušta mladom igraču na peterac, ali Aleksandar Jovanović opet na mestu.

Mateus Saldanja u 85. minutu odličnim šutem sa dvadesetak metara pogađa mrežu Saše Stamenkovića i postavlja rezultat na 2:0.

93. minut, uporni Samed Baždar oduzima loptu golmanu Saši Stamenkoviću, i ubacuje loptu na prazan gol. Mladi napadač stavlja tačku na utakmicu i rezultat je 3:0.

Standings provided by Sofascore

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter