0
Košarka

KOŠARKAŠKI SKANDAL: Utakmica u kojoj su oba tima želela da izgube!

Objavljeno: 12.05.24 u 16:10

Nezapamćena scena na Kipru, ni jedni ni drugi ne žele u plej-of

U poslednjem kolu ligaškog dela prvenstva na Kipru, dogodila se nezapamćena situacija koja je šokirala sportsku javnost. Naime, timovi Apolon i PAEEK suočili su se sa optužbama da su namerno izgubili meč kako bi izbegli ulazak u plej-of Prve lige.

Ova bizarna situacija je kulminirala nedostatkom neophodnih zapisnika za registraciju igrača, što je dovelo do odgađanja utakmice. Apolon je na teren izašao sa samo sedmoricom igrača, dok je PAEEK imao još manji sastav sa samo petoricom igrača.

Razlog ovog čudnog poteza leži u finansijskim problemima sa kojima se oba tima suočavaju. Ulazak u plej-of bi značio dodatne troškove za plaćanje igrača i stručnog osoblja, što bi dodatno opteretilo već tešku finansijsku situaciju klubova.

Ovakvo ponašanje izazvalo je ogorčenje navijača i stručnjaka, dok kiparski mediji izveštavaju da će priča dobiti svoj nastavak na sudu. Optužbe za namerni gubitak meča otvorile su pitanje integriteta sporta na ostrvu i izazvale zabrinutost u sportskim krugovima.

Dok se čeka odluka suda, javnost sa nestrpljenjem prati dalji razvoj događaja, nadajući se da će ovaj skandal biti primereno sankcionisan kako bi se sačuvala čast i integritet sportskog takmičenja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter