4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: HotSport

(ANKETA) STRATEŠKI POTEZ ILI TEŠKA LAŽ? Dva moguća razloga zbog kojih je Zvezda odlučila da se vrati u Pionir!

Objavljeno: 12.05.24 u 11:32

Zvezda se odlučila da završnicu ABA lige ne igra u Areni

Kao što već verovatno znate Crvena zvezda je odlučila da utakmice finala plej-ofa ABA lige protiv Partizana igra u hali „Aleksandar Nikolić.

Ova odluka je mnoge iznenadila, pre svega što su se crveno-beli dugo borili da zaigraju u Beogradskoj Areni. Stoga se postavlja logično pitanje. Zašto se sada vraćati u Pionir?

Prvi razlog bi mogla da bude čistog strateškog tipa. Naime, Crvena zvezda je svoje najbolje utakmice u prošlosti igrala baš u Pioniru, a sama hala ima jednu dobru karakteristiku pogotovo za domaće igrače.

Naime, iako tribine primaju svega oko 8000 gledalaca one su veoma blizu parketa. To omogućava navijačima da vrše konstantan i agresivan pritisak kako na protivničke igrače tako i na sudije, a svom timu pružaju još moćniju podršku.

Sa te strane ovo izgleda kao potpun pogodak crveno-belih, koji će se tako potruditi da spreče Partizan da napravi brejk na njihovom parketu.

Ipak, postoji i jedna ne toliko pozitivna teorija. Naime, javnosti je predstavljeno da je Crvena zvezda uoči početka sezone prodala oko 12.000 sezonskih karata.

I bilo je mečeva na kojima su pristalice crveno-belih u velikom broju podržavale svoj klub. Najbolje o tome govore brojke gde su Delije odmah iza Grobara po prisustvu na mečevima u celoj Evroligi. Sa druge strane bilo je polupraznih tribina i na nekim mečevima Evrolige, kao i na većini susreta ABA lige.

To ne ide u prilog poslednjem potezu Zvezde da se vrati u Pionir. Štaviše, moglo bi da znači nesigurnost kluba da će Arena biti ispunjena do poslednjeg mesta, gde takva sumnja ne postoji kod Partizana.

Mnogi se pitaju da li je uprava crveno-belih na početku sezone servirala laž da je prodato toliko sezonskih karata koliko je rečeno gore u tekstu, te sada neće da rizikuje da nema ispunjenu halu do poslednjeg mesta u najvažnijim mečevima sezone.

Ostavljavamo vama da procenite šta je u pitanju?

Zbog čega Zvezda finale ABA lige igra u Pioniru?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
14
17

4 Komentara

  1. Svaka cast na hrabrosti… nije mala stvar javno reci da je moguce da neko veliko laze.
    Poznati ste po svojoj hrabrosti svakako, imajuci u vidu kako isto tako bez dlake na jeziku pisete o kkp…

    1
    0
    Odgovori
  2. Groblje se našiljilo da pobede bar u ovoj anketi ako ništa drugo..
    Tesna prednost za sada od samo 1% za naše čak i u anketi.Ajdemote crno-bijeli,morate se potrudit’ malo momčadi!

    1
    1
    Odgovori
  3. Ahahaha
    Kakva spektakularna vest!
    Vlažni zagrebački snovi svakog franjevačkog paćenika koji se nada da na bilo koji način poremeti Zvezdu sad kada su njihove sudije i dugogodišnja “navlačenja na njihovu vodenicu” osvanula pod svetlima reflektora i vidljiva svima.

    2
    3
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter