0
ATP
Dušan Lajović

Dusan Lajovic returns the ball to Novak Djokovic during the ATP 250 Srpska Open 2023 at National Tennis Center on April 21, 2023 in Banja Luka, Bosnia and Herzegovina. (Photo by Predrag Milosavljevic/Starsport.rs)

SRPSKA LEGIJA OSVAJA RIM: Posle Kecmanovića i Dušan Lajović prošao u drugo kolo Mastersa u Rimu!

Objavljeno: 10.05.24 u 10:12

Lajović se pošteno namučio protiv domaćeg tenisera

Srpski teniser Dušan Lajović ostvario je impresivan početak na Mastersu u Rimu, plasiravši se u drugo kolo nakon pobede nad italijanskim teniserom Lorencom Sonegom rezultatom 2:1 u setovima.

Lajović je dominirao tokom većeg dela meča, osvajajući prvi set sa ubedljivih 6:3. Već u drugom gemu prvog seta, napravio je ključni brejk i uspešno održao prednost do kraja seta.

Iako je Sonego pokazao odlučnost na početku drugog seta, povevši sa 1:0, Lajović je brzo preokrenuo rezultat svojom čvrstom igrom. Uspeo je da povrati brejk u trećem gemu, vodeći sa 2:1. Međutim, Sonego se nije predavao i uspeo je da izjednači na 3:3, stekavši prednost od 4:3. Iako je Sonego bio blizu novog brejka, Lajović je sjajnom igrom uspeo da sačuva svoj servis. Set je na kraju rešen u taj-brejku, gde je Sonego bio uspešniji.

Ipak, Lajović nije dozvolio da ga poraz u drugom setu poremeti, već je „dodao gas“ i agresivnom igrom osvojio treći set. Uspeo je da napravi ključni brejk i na kraju zabeleži pobedu, osiguravši svoje mesto u drugom kolu turnira.

Ova pobeda predstavlja sjajan početak za Lajovića na turniru u Rimu, dok se srpski teniser nastavlja boriti za što bolji plasman.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter