0
Košarka
Nikola Jokić

FOTO: Twitter/@nuggets

NBA LIGA SE POKLONILA JOKIĆU: Sjajna objava u čast treće MVP titule za Srbina! (FOTO)

Objavljeno: 10.05.24 u 09:34

Došao je tiho i ušao u legendu

Nikola Jokić, jedan od najsjajnijih košarkaša današnjice, nastavlja da piše svoju legendu u NBA ligi. Za treći put u poslednje četiri godine, srpski košarkaš je zasluženo osvojio titulu najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone. Ova vest je izazvala talas oduševljenja među njegovim fanovima, ali i u samoj košarkaškoj zajednici.

NBA liga se oglasila na društvenim mrežama, prikazujući sve uspehe koje je Jokić ostvario tokom svoje karijere. Istaknuli su njegov neverovatan put od Sombora, Srbije, do NBA zvezde, kao i impresivne statistike i dostignuća koje je postigao.

Od dolaska u NBA kao 41. pik Denver Nagetsa 2014. godine, do osvajanja tri MVP titule, Jokić je neprekidno dokazivao svoju izuzetnu vrednost i talent. Sa 6 puta učestvovanja na All-Star utakmicama, 5 puta izborom u All-NBA timove, i 130 tripl-dablova u karijeri, on je jedan od najdominantnijih igrača u ligi.

Posebno se ističe njegova izvanredna sezona plej-ofa 2023. godine, gde je ostvario proseke od 30,0 poena, 13,5 skokova i 9,5 asistencija po utakmici, predvodeći Nagetse do njihove prve šampionske titule.

Ove sezone, Jokić je nastavio da dominira terenima, ostvarujući proseke od 26,4 poena, 12,4 skokova i 9,0 asistencija po utakmici, što ga je još jednom učinilo favoritom za MVP nagradu.

Sve ovo čini Nikolu Jokića jednim od najcenjenijih igrača u NBA ligi, a njegov uticaj na terenu i van njega inspiriše mlade košarkaše širom sveta. Ova titula je samo još jedna potvrda njegove izuzetne karijere i njegovog statusa kao jednog od najvećih igrača u istoriji košarke.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter