0
Evroliga
košarkaška reprezentacija Srbije

Svetislav Pesic Vanja Marinkovic Nikola Jokic Vladimir Lucic Vasilije Micic Nikola Kalinic Czech - Serbia, Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, Ceska - Srbija, 3.9.2022. Prag, Ceska photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ZVEZDA OVO NE SME DA PROPUSTI: Srpski reprezentativac bi svoje utočište mogao da pronađe na Malom Kalemegdanu!

Objavljeno: 09.05.24 u 16:56

Zvezda je već krenula sa pojačanjima za narednu sezonu

Razočaranje je zavladao u taboru Barselone nakon iznenadne eliminacije od Olimpijakosa u plej-ofu Evrolige, ali posebno se ističe razočaranje u vezi sa Nikolom Kalinićem. U odlučujućem duelu protiv Pirejaca, Kalinić je bio potpuno van ritma, završivši utakmicu sa indeksnim rejtingom od minus 9, što je bio najgori rezultat u oba tima.

Kalinić je šutirao 0/7 iz igre, uključujući tri promašaja sa linije za tri poena, uz tri skoka i četiri faula za samo 19 minuta provedenih na terenu. Ova loša forma nije se pojavila samo u poslednjem meču, već je pratila Kalinića tokom cele plej-of serije, gde je imao prosek od samo 3,2 poena uz šut od svega 18,6%.

Ova sezona nije bila jedina u kojoj je Kalinić imao problema. Njegov ofanzivni doprinos tokom cele sezone bio je skroman, a defanzivni aspekti igre takođe su patili. Sada se postavlja pitanje njegovog budućeg statusa u španskom klubu, s obzirom da mu ugovor ističe na kraju takmičarske godine.

Dok su neki igrači poput Jana Veselog i Džabarija Parkera nedavno produžili svoje ugovore sa Barselonom, Kalinićeva budućnost u klubu je pod znakom pitanja. Postaje sve izvesnije da bi Kalinić mogao napustiti klub nakon dve godine provedene u njemu.

U priču o Kalinićevoj budućnosti mogla bi se uključiti Crvena zvezda, koja je već izrazila interesovanje za svog nekadašnjeg igrača. Tokom svoje karijere, Kalinić je pokazao svoj potencijal, posebno na Malom Kalemegdanu. Predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović, otkrio je da je Kalinić jedna od želja kluba za narednu sezonu, koju žele da grade oko domaćih talenata.

Sa situacijom u Barseloni koja postaje sve neizvesnija za Kalinića, moguće je da bi se vratio u Crvenu zvezdu, gde bi dobio priliku da ponovo pokaže svoj talenat i doprinese uspesima svog nekadašnjeg kluba.

67
12

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter