1
Košarka
Nikola Jokić

FOTO: Printscreen/ YouTube

JOKIĆ EMOTIVNO O MILOJEVIĆU: Naučio me svemu!

Objavljeno: 09.05.24 u 11:15

Dejan Milojević je činio veliki deo karijere Nikole Jokića

Nikola Jokić, osvojio je svoju treću MVP titulu NBA lige, potvrđujući svoju dominaciju na terenu. Međutim, ovaj trofej nije samo još jedno priznanje za njegovu košarkašku izuzetnost; Jokić je otkrio da mu je posebno značajna pobeda posvećena jednoj posebnoj osobi – Dejanu Milojeviću.

Jokić je saznanje o osvajanju MVP titule dočekao noseći majicu „Brate“ posvećenu preminulom Dekiju Milojeviću, a tokom konferencije za medije nakon toga, srdačno je pričao o svom odnosu sa ovom legendom srpske košarke.

Ovu majicu nosim skoro svaki dan, posebno kada sam na treningu. Deki je momak koji mi je dao slobodu. Pokazao mi je kako treba da radite stvari. Trenirajte, glumite, vežbajte. Verovao mi je mnogo i mogu samo da mu kažem hvala– rekao je Nikola Jokić na konferenciji, pokazujući duboko poštovanje i zahvalnost prema Milojeviću.

Jokić je dodatno istakao važnost prijateljstva sa Milojevićem, ističući da je bio ne samo trener, već i porodični prijatelj.

On mi mnogo više znači sada i značio mi je više u periodu kada mi nije bio trener. On je uvek bio u mojoj kući kada je bio ovde, dok je bio u Golden Stejtu, to je bilo stvarno kvalitetno prijateljstvo sa puno iskrenosti između nas. Mislim da je Deki momak kog uvek želiš da imaš uz sebe kao prijatelja, on je neko ko će ti reći kako stvari zaista stoje, bez laži i pokušaja da se išta sakrije– naglasio je Jokić.

Dejan Milojević, legendarni srpski košarkaš i trener, bio je ključna figura u Jokićevom putu do NBA lige. Pod njegovim vođstvom, Jokić je ostvario najveći napredak u karijeri i „sazreo“ za NBA ligu, gde već godinama dominira. Milojević je takođe radio kao pomoćni trener u Golden Stejtu pre nego što je tragično preminuo tokom gostovanja Juti, nakon srčanog udara tokom timske večere.

Ovaj gest Nikole Jokića ne samo da slavi sportsko nasleđe Dejana Milojevića, već pokazuje i duboko prijateljstvo i zahvalnost prema čoveku koji je imao ključnu ulogu u njegovoj košarkaškoj karijeri.

2
0

1 Komentara

  1. Bravo komšija, bravo za sve uspehe koje si postigao. Ti si ponos grada Sombora.Želimo ti zdravlja, sreće, uspeha, radosti i veselja!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter