0
Košarka
Oklahoma siti Tander

FOTO: Printscreen/X

ŠEJ RAZBIO DONČIĆA U DIREKTNOM DUELU: Okršaj MVP kandidata pripao zvezdi Oklahome! (VIDEO)

Objavljeno: 08.05.24 u 08:33

Tanderi su poveli sa 1:0 u seriji protiv tima iz Teksasa

Oklahoma siti Tanderi su započeli seriju polufinala Zapadne Konferencije NBA lige sa ubedljivom pobedom nad Dalas Maveriksima rezultatom 117:95. Junak večeri bio je Šej Gildžus-Aleksander, koji je dominirao terenom sa 29 poena, devet skokova i devet asistencija, ističući se u direktnom duelu sa rivalom za MVP nagradu – Lukom Dončićem.

Duel između ova dva tima bio je i duel između dva kandidata za MVP nagradu, ali je ovog puta Gildžus-Aleksander izašao kao pobednik. Dončić, iako je zabeležio solidan učinak od 19 poena, devet asistencija i šest skokova, suočio se sa izazovima, posebno u šutu, sa skromnih 6/19.

Oklahoma je imala prednost od 62:53 na poluvremenu, ali je Dalas sjajno otvorio treću četvrtinu, smanjujući prednost Tandera na samo jedan poen. Međutim, tajm-aut Oklahome pokrenuo je novi talas napada, uz seriju trojki i zakucavanja koje su dovele do nedostižne prednosti od 102:87.

Pored Gildžus-Aleksandera, istakli su se Holmgren sa 19 poena i Vilijams sa 18 poena. Na strani Dalasa, Irving je postigao 20 poena, dok je Gaford ostvario dabl-dabl sa 16 poena i 11 skokova.

U međuvremenu, Boston Seltiksi su takođe započeli polufinalnu seriju Istoka sa ubedljivom pobedom nad Klivlend Kavalirsima rezultatom 120:95. Džejlen Braun je predvodio Seltikse sa 32 poena, podržan od strane Derika Vajta sa 25 poena i Džejsona Tejtuma sa 18 poena i 11 skokova. Donovan Mičel je bio najefikasniji za Kavse sa 33 poena, dok je Evan Mobli ostvario dabl-dabl sa 17 poena i 13 skokova.

Seltiksi i Tanderi trenutno vode sa 1:0 u svojim serijama, obećavajući uzbudljive nastavke polufinalnih duela.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter