0
Evroliga
Željko Obradović

Željko Obradović (FOTO: Starsport)

OVO JE ZA ISTORIJU: Ovako nešto u Evroligi nije viđeno još od ere Željka Obradovića!

Objavljeno: 08.05.24 u 08:55

Obradović je poslednji koji je to uspeo da uradi

Grčki Panatinaikos se vratio na veliku scenu evropske košarke odlaskom na fajnal-for Evrolige, prvi put nakon 12 godina i prvi put otkako je na klupi bio legendarni Željko Obradović.

U majstorici četvrtfinalne serije, košarkaši Panatinaikosa su uspeli da savladaju ekipu Makabija rezultatom 81:72, osiguravajući svoje mesto među najboljima u Evropi.

Ovaj plasman je posebno značajan jer je prvi put u poslednjih 12 godina da se Panatinaikos plasirao na fajnal-for, a poslednji put kada su igrali završni turnir Evrolige, na klupi je bio niko drugi do Željko Obradović.

U sezoni kada je Panatinaikos poslednji put stigao do fajnal-fora, Obradović je predvodio ekipu do impresivnih rezultata. Tada su takođe izbacili Makabi u petoj utakmici četvrtfinala, ali su slavili sa minimalnom razlikom od 86:85. Na F4 turniru, Panatinaikos je na kraju zauzeo četvrto mesto, poražen od CSKA iz Moskve u polufinalu rezultatom 66:64, dok je CSKA izgubio u finalu od Barselone nakon čuvenog koša Printezisa za konačnih 62:61.

Nakon te sezone, Obradović je napustio Panatinaikos, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji kluba, ali sada, nakon 12 godina, ekipa se ponovo popela na evropski tron pod vođstvom novog trenera, što je izazvalo ogromno oduševljenje navijača širom Grčke i Evrope.

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter