0
Košarka
nikola jokić

FOTO: Twitter/@nuggets

MINESOTA JE OVAKO ZAUSTAVILA JOKIĆA: Trener otkrio šta su Timbervuvlsi uspešno uradili protiv Srbina! (VIDEO)

Objavljeno: 08.05.24 u 11:33

Jokić je bio glavna meta odbrane Minesote

Minesota je u prva dva meča polufinalne serije Zapadne konferencije NBA lige uspela da sačuva Nikolu Jokića i nanese Denveru dva teška poraza. Jokić, iako je bio jedina svetla tačka u sastavu svog tima, nije bio na prepoznatljivom nivou, što je izazvalo pitanja o tome šta se dogodilo.

Sada je otkriveno kako je tekla priprema za ove mečeve. Pomoćni trener Minesote, Majk Nori, je otkrio delove taktike za glavne igrače DenveraNikolu Jokića, Džamala Mareja i Majkla Portera Džuniora.

Pričaćemo o prilagođavanja za seriju sa Denverom. Broj jedna je Jokić. On je MVP i glavni je za napad Nagetsa. Imaš dva izbora, da li ćeš da izabereš da on bude skorer i da poentira ili da bude dodavač. Ako treba da poentira, onda izabereš da mu daš da radi ono što on ustvari ne voli da radi, a to je da šutira mnogo. Ako to odlučite, onda ne smete nikako da ga faulirate i da mu date da izvede 12 do 14 slobodnih bacanja i da i tako bude efikasan – rekao je Nori, pa nastavio:

Druga opcija je da bude dodavač. U tom slučaju morate da ga udvajate svaki put kada dobije loptu i da terate druge da vas pobede. Znate da MVP Jokić može da vas pobedi. Mogu li ostali to da urade i da pogađaju. Ne smete da mu dozvolite da šutira one šuteve koje želi.

Ovakav pristup pripremi pokazuje pažljivo planiranje Minesote u zaustavljanju Jokića, koji je MVP lige. Da li će Denver odgovoriti na ovu taktiku, ostaje da se vidi u narednom meču koji je zakazan za subotu ujutru.

6
6

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter