0
Košarka

FOTO: Printscreen/X/LNB

ODLUKU SU DONELI JEDNOGLASNO: Francusko „čudo“ od deteta u društvu velikih košarkaša!

Objavljeno: 07.05.24 u 10:18

Viktor Vembanjama je „ruki“ godine u NBA Ligi

Košarkaš San Antonija, Viktor Vembanjama, istakao se kao neosporni lider među novajlijama u NBA ligi, osvojivši prestižnu titulu „rukija“ godine.

Ovaj talentovani igrač postao je treći član San Antonio Sparsa koji je dobio ovo visoko priznanje nakon prve sezone u najvišem košarkaškom takmičenju.

Uzdižući se u redove slavnih prethodnika kao što su Dejvid Robinson i Tim Dankan, Vembanjama je jednoglasno izabran za najboljeg rukija ove sezone, osvojivši svih 99 glasova novinara. Ova apsolutna podrška jasno pokazuje nedostatak konkurencije za ovog talentovanog mladog igrača.

Sa prosečnim učinkom od 21,4 poena, 10,6 skokova i 3,6 blokada po meču tokom sezone, Vembanjama se istakao kao ključni igrač u timu.. Njegov uspeh postavlja ga u redove velikana koji su takođe bili jednoglasno izabrani za ovu prestižnu nagradu, poput Ralfa Sampsona, Dejvida Robinsona, Blejka Grifina, Demijana Lilarda i Karla-Entonija Taunsa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter