0
Evroliga

General overview delije navijaci fans supporters zastave during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade v Partizan Mozzart Bet Belgrade at Stark Arena on January 04, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

MOŽDA DOBRA PRILIKA ZA VEČITE: Jedan evroligaški klub bi mogao biti suspendovan, a ovo je razlog!

Objavljeno: 07.05.24 u 12:44

Baskonija na tankom ledu

Ekipu Baskonije može zadesiti nezapamćen scenario na kraju ove sezone, jer postoji mogućnost da ispadnu iz igre za Evroligu u narednoj sezoni, što do sada nije bilo viđeno.

Trenutno, tim Duška Ivanovića zauzima 9. mesto u španskoj ACB ligi, ali ukoliko završe sezonu na 10. mestu, postoji šansa da se aktivira jedna klauzula iz statuta Evrolige. Po tom stavu statuta, ovom elitnom takmičenju je dozvoljeno da suspenduje licencu kluba ukoliko ne ispuni makar jedan od osam kriterijuma, među kojima je i neuspeh u domaćem prvenstvu.

Klub će biti pod lupom ukoliko se nađe među donjom polovinom konačnog plasmana u domaćem prvenstvu, kako navodi član 6, stav 6.1.4. ovog statuta.

Sa 18 timova u ACB Ligi, Baskonija je trenutno na 9. mestu sa još dve preostale utakmice u regularnom delu sezone.

Huventud, koji je trenutno na 10. mestu, zaostaje dve pobede. Oni su, međutim, uspeli da pobede Baskoniju u oba njihova susreta u ACB ligi, što im daje prednost u međusobnim duelima u slučaju da oba tima završe sa istim brojem pobeda u regularnom delu sezone.

Baskonija se suočava u ključnim mečevima protiv ekipe Mursije, koja zauzima sedmo mesto na tabeli, i Real Madrida, lidera lige. Ipak, malo je verovatno da će se desiti scenario u kom bi Evroliga kaznila Baskoniju.

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter