1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga

BUDUĆNOST IZBORILA MAJSTORICU: Avramović tragičar!

Objavljeno: 07.05.24 u 20:08

U okviru polufinala ABA lige, Budućnost je u Morači dočekala Partizan. Reč je o drugoj utakmici ove polufinalne serije, a bitno za napomenuti je da su u prvom meču slavili ‘crno-beli’.

Oba tima meč otvaraju koševima iz reketa. Budućnost je poentirala nakon kontre, dok je Partizan svoje prve poene upisao nakon sjajnog prodora Ponitke.

FOTO: ABA liga

Tokom čitavog prvog poluvremena gledali smo apsolutni egal.. Smenjivale su se ekipe u vođstvu, ali niko nije uspevao da dođe do nešto ozbiljnije prednosti.

Igra se dosta što se kaže ‘seckala’, mnogo faulova.. To je donekle i očekivano jer je pritisak na sudije uoči ovog susreta bio zaista veliki, ali i činjenica je da je ovaj meč za domaćina eliminacioni. Nakon prvog poluvremena, rezultat je bio – 36:40.

U treću deonicu domaćin je ušao dosta agresivnije i uspeo da nadoknadi zaostatak sa poluvremena, te ponovo povede.

FOTO: ABA liga

Šut je slabo služio oba tima, pa smo gledali zaista prave ‘ratove’ ispod obruča, kako na jednoj, tako i na drugoj strani. Nakon treće deonice, Budućnost je imala prednost 62:57.

U poslednjoj deonici, uspela je Budućnost da dođe i do devet poena prednosti, ali ne i do dvocifrene. Uspeo je Partizan da se vrati u ponovo ovu utakmicu uvede u egal.

Tri minuta pre kraja, poenima Pantera u tranziciji, Partizan je stigao na tri poena zaostatka.

Partizan je na 15 sekundi pre kraja preko Avramovića uspeo da iznudi dva slobodna bacanja.. U tom trenutku je Budućnost imala +3, a nakon Aleksinih penala, prednost je iznosila samo pola koša prednosti.

Kamenjaš se potom našao na liniji penala.. Prvo bacanje je promašio, dok je i drugi put bio neprecizan, ali je Avramović promašio zicer.

 

 

 

 

 

 

 

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter