2
Evrokupovi
FK Crvena zvezda

from left Kings Kangwa, Vladimir Lucic, Jean-Philippe Krasso, Lazar Nikolic, Stefan Lekovic, Osman Bukari, Dragoljub Draza Mihailovic, Cica Draza during the Mozzart Super Liga Season 2023/2024 match between Crvena Zvezda and Vojvodina at stadium Rajko Mitic (Marakana) on July 30, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ZVEZDA KORAK DALJE OD DIREKTNOG PLASMANA U LŠ: Dinamo udaljio šampiona Srbije, a stvari dodatno komplikuju Nemci!

Objavljeno: 06.05.24 u 09:33

Zvezda ima još uvek šansu da se nada, ali je situacija dosta nepovoljnija

Novi format Lige šampiona, koji će stupiti na snagu naredne sezone, donosi značajne promene i u kvalifikacionom procesu, među kojima se ističe jedno mesto direktno u grupnoj fazi za klub sa najvećim koeficijentom. Dok se fudbalski svet priprema za ovaj prelomni trenutak, klubovi se bore za pozicije koje bi im mogle doneti ovu privilegiju.

Crvena zvezda, novi-stari šampion Srbije, snažno pretenduje za ovo mesto sa svojih 40 bodova, ali se do sada nisu poklopile sve kockice u njihovu korist. Nedavni razvoj događaja dodatno je smanjio nade ovog kluba.

Dva kluba koja se nalaze u trci za šampionske titule u svojim ligama, Šahtjor i Dinamo iz Zagreba, takođe pretenduju za ovu poziciju sa većim koeficijentom od Zvezde. Oba kluba su odigrala pobedničke mečeve juče, što ih je još više približilo cilju.

Šahtjor, trenutno prvi favorit za osvajanje ovog privilegovanog mesta sa 63 boda, pobedio je Černomorec sa 3:0, dok je Dinamo iz Zagreba ostvario ubedljiv trijumf od 5:0 nad Kolosom.

Za Crvenu zvezdu bi bila dobra vest da Dinamo preuzme prvo mesto, ali izgledi za to su mali, s obzirom na to da su preostala još tri kola do kraja sezone, a predstojeći derbi između Šahtjora i Dinama iz Zagreba predstavlja ključni momenat.

S druge strane, povoljni rezultati za Dinamo iz Zagreba predstavljaju lošu vest za Zvezdu, s obzirom na njihov bolji koeficijent (50 bodova). Međutim, postoji i opcija da ova priča padne u vodu, ukoliko Borusija Dortmund osvoji Ligu šampiona i zauzme peto mesto u Bundesligi. Ova mogućnost dodatno komplikuje situaciju za sve klubove koji pretenduju za mesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

2
6

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter