0
Ostali sportovi

FOTO: Printscreen/ YouTube

TRAGEDIJA: Dvostruki prvak Evrope ubijen u Ukrajini!

Objavljeno: 06.05.24 u 17:25

Dvostruki evropski šampion u dizanju tegova Oleksandar Pelešenko poginuo je u ratu u Ukrajini

Selektor ukrajinske reprezentacije, Viktor Slobodjanjuk, potvrdio je tužnu vest o smrti Oleksandra Pelešenka, ukrajinskog dizača tegova, koji je izgubio život tokom borbi na ratištu. Pelešenko, star 30 godina, pridružio se vojsci 2022. godine i aktivno je učestvovao u vojnim operacijama.

Oleksandar Pelešenko je bio poznat kao izuzetno talentovan dizač tegova, koji je ostvario značajne uspehe na međunarodnom nivou. U periodu od 2015. do 2017. godine, Pelešenko je bio prisutan na velikim takmičenjima, osvojivši titule šampiona Evrope u kategoriji do 85 kilograma 2016. i 2017. godine. Takođe, učestvovao je na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru, kao i na Svetskom prvenstvu godinu dana pre toga, gde je zauzeo četvrto mesto.

Ipak, njegova sportska karijera bila je zasenjena suspenzijom 2018. godine zbog dopinga. Iako je imao izazove u karijeri, Pelešenko je ostavio trajan utisak u ukrajinskom sportu i bio je poznat kao izuzetno talentovan sportista.

Selektor Slobodjanjuk izrazio je saučešće porodici i prijateljima Oleksandra Pelešenka, ističući njegov doprinos ukrajinskom sportu i vojsci.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter