0
ATP
Novak Đoković

Novak Đoković (FOTO: Starsport)

NOVAKU NIKO NE MOŽE NIŠTA: Đoković je suvereni vladar ATP liste, Alkaraz je u slobodnom padu!

Objavljeno: 06.05.24 u 08:14

Novak ostaje i dalje na čelu ATP liste i samo uvećava svoj rekord

Novak Đoković i dalje drži kormilo svetskog tenisa, proslavivši 424. nedelju na vrhu ATP liste. Iako nije nastupio na Mastersu u Madridu, srpski teniser održao je svoju impresivnu prednost nad najbližim pratiocem Janikom Sinerom, čija je bodovna zaostavština sada narasla na 1.130 poena.

Siner se pre dva dana povukao sa narednog velikog turnira u Rimu, što je garancija Noletu da će makar još četiri naredne nedelje (do desetog juna) biti broj jedan. Naravno, to može biti i duže ukoliko bude upisao dobar rezultat na „čizmi“.

Đoković se nalazi na čelu liste sa 9.990 bodova, dok Siner drži drugo mesto sa 8.860 bodova. U međuvremenu, Karlos Alkaraz beleži pad i zauzima treće mesto sa 7.345 bodova, dok Danil Medvedev ostaje četvrti sa 7.195 bodova. Aleksander Zverev je na petoj poziciji sa 5.435 bodova.

Ipak, uzbuđenje je bilo na Mastersu u Madridu gde je Andrej Rubljov osvojio titulu, napredujući tako za dve pozicije na ATP listi i sada se nalazi na šestom mestu sa 4.740 bodova. Rubljovljev trijumf u Madridu dodatno je uzbudljivu dimenziju unosi u tenisku sezonu dok se najbolji svetski igrači pripremaju za sledeće izazove na putu ka Grand Slam turnirima.

14
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter