0
ATP
Novak Đoković

Novak Đoković (FOTO: YouTube/Screenshot)

NADAL KONAČNO PRIZNAO: Pokušao da Novaka prikaže kao čudaka, pa prihvatio istinu! (VIDEO)

Objavljeno: 06.05.24 u 11:12

I on je svestan da je Novak Đoković najbolji svih vremena

Toni Nadal, legendarni trener i stric Rafaela Nadala, izazvao je pravu buru u teniskom svetu svojom nedavnom izjavom o „GOAT trci“, prokomentarisavši razlike između najvećih teniskih rivala. U izjavi koja je iznenadila mnoge, Toni je istakao da je po njegovom mišljenju Novak Đoković najbolji teniser svih vremena.

Razlika, kako je objasnio Nadal, leži u načinu života i posvećenosti tenisu. Dok je Rafael Nadal uvek živeo život pun aktivnosti izvan terena, uključujući i fudbal, Novak Đoković je bio poznat po svojoj strogoj disciplini i predanosti cilju da postane najbolji ikada.

Mislim da je Đokovića motivisala želja da napiše priču, da postane najbolji igrač u istoriji, dok je Rafa sa druge strane uvek živeo sasvim normalnim životom. Rafa igra tenis, ali normalno živi, jede, igra fudbal i bavi se drugim aktivnostima. Sećam se jednog treninga kada nam je njegov menadžer prebacio kako Rafa nije profesionalan, a moj odgovor je bio da ni ne želim da to bude, već da je dovoljno samo da daje sve od sebe kada je na terenu i da u slobodno vreme može da živi kao običan čovek – kaže Toni.

On je dodao da je Novak Đoković bio spreman na velike žrtve zarad svog krajnjeg cilja, što ga čini posebnim među „velikom trojkom“ tenisa.

Za razliku od njega, Novak jako pazi šta jede, kako provodi slobodno vreme i ima potpuno drugačiju viziju od Rafe i Rodžera. Na kraju, sva trojica su želeli da budu najbolji ikada, a u toj priči je najvažnije bilo to koliko su spremni da se žrtvuju.

Ova izjava je izazvala burne reakcije u teniskoj zajednici, postavljajući pitanje o tome ko zaista zaslužuje titulu najboljeg tenisera svih vremena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter