0
Evroliga

FOTO: Starsport

MIJATOVIĆ: „Nismo mi bolji od Crvene zvezde za 45 razlike“ !

Objavljeno: 06.05.24 u 16:35

Tomislav Mijatović se dotakao raznih tema, a jedna od njih je bila i utakmice Zvezde i Efesa

Hrvatski trener, čija ekipa je nedavno ostvarila impresivan trijumf u poslednjem kolu Evrolige protiv Crvene zvezde, izrazio je stav da konačni rezultat nije odražavao pravo stanje na terenu. Iako je njegov tim slavio sa neverovatnih 45 poena razlike, trener ističe da ta razlika nije odražavala realnu razliku u kvalitetu između ekipa.

Ne bih posebno komentarisao jer su takvi mečevi sastavni deo košarkaške igre. U jednom trenutku, utakmica se može prelomiti i krenuti u pravcu koji donosi neobjašnjive rezultate. Nismo mi bili bolji od Crvene zvezde za 45 poena. Naš cilj nije bio da ostvarimo veliku razliku u pobedi, već jednostavno da se plasiramo u doigravanje. Ponekad se dešava da protivnik promaši nešto što obično ne bi, dok mi istovremeno ostvarujemo izvanredne poteze, što dovodi do takvih rezultata koji nisu objektivno realni. Za nas, fokus nije bio na stvaranju velike razlike, već na pobedio– objasnio je trener u intervjuu za „Basketball Sphere“.

Trener je takođe pohvalio rad sa Vasilijem Micićem, koji je nedavno prešao u NBA nakon uspešne karijere u Evropi.

Vasilije je bez sumnje NBA igrač. Dok je bio ovde, pokazao je svoj neosporni talenat i konstantan napredak, što nije iznenadilo kada je počeo da briljira u NBA ligi. On je kompletna figura, kako fizički, tako i mentalno, sposoban da unapredi bilo koji tim u kojem se nađe. Drago mi je što mu se ostvario san o NBA i uveren sam da će nastaviti da napreduje i da dostigne vrhunac svoje karijere– zaključio je trener Mijatović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter