0
Ostali sportovi
Srbija, vaterpolo reprezentacija Srbije

European Waterpolo Championship 2016 Srbija v Francuska Filip Filipovic Andrija Prlainovic Sava Randjelovic Dusko Pijetlovic Stefan Mitrovic Branislav Mitrovic Nikola Jaksic Milan Aleksic Slobodan Nikic Milos Cuk Zivko Gocic Dusan Mandic Beograd, 14.01.2016. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

KRAJ JEDINE VELIKE KARIJERE: Vaterpolo legenda Srbije rekla zbogom bazenu i crvenoj kapici! (FOTO)

Objavljeno: 06.05.24 u 08:55

Ostavio je dubok trag na srpski vaterpolo

Legendarni srpski vaterpolo golman, Branislav Mitrović, stavio je tačku na svoju izuzetno uspešnu sportsku karijeru, objavivši oproštajne poruke na društvenim mrežama koje su dirnule mnoge ljubitelje ovog sporta.

Mitrović, čije ime je postalo sinonim za vrhunsku vaterpolo igru, obelodanio je kraj svoje karijere nakon što je osvojio dva olimpijska zlata, jedno Svetsko i četiri Evropska prvenstva, kao i šest Svetskih liga, čime je ostavio neizbrisiv trag u svetu vaterpola.

U svojoj emotivnoj poruci, Mitrović se zahvalio svim svojim bivšim ekipama, uključujući Vojvodinu, Partizan, ali i francuski Lil, gde je nastupao tokom ove sezone. On je svoj odlazak propratio porukama na srpskom, francuskom i mađarskom jeziku, iskazujući tako poštovanje prema svim sredinama u kojima je gradio svoju karijeru.

Nije zaboravio ni svoje drugare iz reprezentacije, ističući njihovu ulogu u zajedničkim sportskim uspesima. Zahvalnost je iskazao i svojoj porodici i roditeljima, ističući da bez njihove podrške ne bi bio u mogućnosti da ostvari sve što je postigao.

Mitrović je svoju poslednju sezonu završio kao član francuskog kluba Lil, ali će zauvek ostati upamćen kao ključni član srpske vaterpolo reprezentacije. Njegova poslednja godina u reprezentaciji bila je obeležena plasmanom na Olimpijske igre, gde će „delfini“ braniti zlato, što predstavlja dodatnu krunu njegove bogate karijere.

Osim najvećih medalja, Mitrović je tokom svoje karijere osvojio i svetsku bronzu, kao i po zlato i bronzu na Mediteranskim igrama i Univerzijadi, čime je doprineo bogatstvu i raznovrsnosti medaljnog skupa srpskog vaterpola.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Branislav Mitrovic (@banemitrovic)

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Branislav Mitrovic (@banemitrovic)

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Branislav Mitrovic (@banemitrovic)

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter