4
Fudbal
Branislav Nedimović, Dragan Džajić, Jovan Šurbatović

Branislav Nedimovic Dragan Dzajic (C) and Jovan Surbatovic (R) during the UEFA EURO 2024 Qualifiers Group G match between Montenegro and Serbia at City Stadium on March 27, 2023 in Podgorica, Montenegro. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

HS SAZNAJE: Nedimović odlazi iz Fudbalskog saveza Srbije, ali neće biti jedini!

Objavljeno: 06.05.24 u 10:31

Nedimović će zbog drugih obaveza morati da ode sa ključnog mesta u srpskom fudbalu

Kako HotSport ekskluzivno saznaje, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, Branislav Nedimović, mogao bi uskoro napustiti svoju ključnu ulogu unutar srpskog fudbala.

Prema sveže otkrivenim političkim dešavanjima, koje je HotSport istražio, Nedimović, nekadašnji ministar poljoprivrede i nedavno neformalni lider srpskog fudbala, stavljen je u centar pažnje.

Nedimović je nedavno istaknut kao glavni kandidat vladajuće stranke za lokalne izbore u Sremskoj Mitrovici, gde je nominovan za poziciju gradonačelnika. Ovaj politički manevar, ako rezultira pobedom na izborima 2. juna, može značiti da Nedimović više neće moći obavljati funkciju unutar organa Fudbalskog saveza Srbije.

Izmenama u Statutu FSS-a, koje su stupile na snagu u novembru 2021, jasno je definisano razdvajanje članstva u organima saveza i javne funkcije. Zakon o sprečavanju korupcije precizira pojam javnog funkcionera, što uključuje i poziciju gradonačelnika. Stoga, ukoliko Nedimović bude izabran za gradonačelnika, on neće moći obavljati bilo koju funkciju unutar Fudbalskog saveza Srbije.

Ova mogućnost promene u političkoj karijeri Nedimovića takođe postavlja pitanje o njegovoj budućnosti u vrhu FSS-a. Ovaj razvoj situacije dolazi u periodu kada su već postojale spekulacije o neslaganju između nekih članova rukovodstva Crvene zvezde i selektora Dragana Stojkovića.

I ranije je možda moglo da se nagovesti da Nedimović neće ostati u Savezu, na osnovu njegove izjave da neće ići u Nemačku na EURO.

Mi smo sve spremili sa aspekta FSS. Obezbeđen je centar gde će biti pripreme, obezbeđene su utakmice. Logistički smo završili sve, ostalo je na selektoru i igračima. Cilj je u narednu fazu takmičenja. Ja nažalost neću moći da idem u Nemačku, moraću da se bavim ovim terenima, ali ću uz ekrane pratiti – zaključio je Nedimović.

Pored njega gotovo je sigurno da će i generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Jovan Šurbatović, napustiti tu funkciju po odlasku Nedimovića sa mesta potpredsednika.

Pre dolaska na mesto generalnog sekretara FSS više od pet godina obavljao je funkciju generalnog sekretara Fudbalskog saveza Beograda, a bio je i potpredsednik Privremenog organa rukovođenja u FS Beograda. Dugogodišnji je član Skupštine FK Crvena zvezda i direktor FK Radnički iz Obrenovca u vreme njegovih najvećih uspeha.

Jovan Šurbatović je obaljao i mnoge druge važne dužnosti i funkcije u svojoj poslovnoj karijeri. Bio je Direktor za poslovanje sa privredom Banke Intesa, član UO Banke Poštanska štedionica, finansijski direktor Srbijaautoput, direktor JP Agencija za obnovu Beograda, pomoćnik direktora JP Ada Ciganlija, predsednik UO Beogradske Arene i član Gradske vlade Beograda zadužen za sport. Od 1993. godine radi i u prosveti, prvo u srednjoškolskom, a kasnije i u visokoškolskom obrazovanju.

Sve oči sada su uprte u ishod lokalnih izbora u Sremskoj Mitrovici početkom juna, čije će rezultate Andrićev venac pažljivo pratiti, s obzirom na potencijalne promene i u vrhu Fudbalskog saveza Srbije. Za sve najnovije informacije o ovom delikatnom pitanju, ostanite uz HotSport.

49
23

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter