0
Fudbal

FOTO: Printscreen/Twitter

HAOS NA ULICAMA ITALIJE: Huligani napravili haos, zapalili prostorije najvećeg rivala! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 06.05.24 u 13:11

Neki put ovi sukobi pristalice prevazilaze sve mere

Sukob između navijačkih grupacija Sampdorije i Đenove eskalirao je u nedelju, iako su oba kluba imala svoje utakmice. Dok je Sampdorija trijumfovala nad Ređanom na domaćem terenu, Đenova se suočila sa Milanom na „San Siru“, gde je zabeležen remi 3:3.

Sukob između navijača dva kluba bio je intenzivan tokom celog dana. Desetak navijača „grifona“ sa zabranom ulaska na stadion došlo je u sukob sa pristalicama „dorija“, što je zahtevalo intervenciju policije. Međutim, to nije sprečilo eskalaciju nasilja.

Nakon što su se vratili iz Milana, vatreni navijači Đenove upali su u prostorije jedne od najpoznatijih navijačkih grupacija Sampdorije. U tom sukobu, uništeni su i zapaljeni delovi zastava i rekvizita.

Iako su oba kluba trenutno u različitim ligama, sukob između njihovih navijača pokazuje duboke rivalstvo koje postoji između ova dva kluba. Sampdorija će učestvovati u plej-ofu za ulazak u viši rang, dok je Đenova već obezbedila svoje mesto u sredini tabele elitnog takmičenja.

Ovaj incident naglašava važnost mirnog navijanja i potrebu za preventivnim merama kako bi se sprečili slični sukobi u budućnosti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter