0
Košarka
nikola jokić

FOTO: Twitter/@nuggets

DA LI AMERI SPREMAJU BRUTALNU KRAĐU? Evo kada će biti proglašen MVP NBA lige, Jokić čeka novo priznanje!

Objavljeno: 06.05.24 u 08:32

Jokić je četvrtu sezonu u nizu najbolji igrač u NBA ligi

Nikola Jokić, srpski košarkaš, stoji na pragu istorije dok NBA liga priprema svečano proglašenje najkorisnijeg igrača sezone 2023/24. Planirano za noć između srede i četvrtka, 9. maja u 1.30 po našem vremenu, ovaj događaj obeležiće vrhunac napete trke za prestižnu MVP nagradu.

Prema glasinama koje dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, Jokić je apsolutni favorit za ovogodišnju titulu. Samo bi neviđeni obrt događaja u poslednjim trenucima mogao sprečiti da ova zaslužena nagrada ode u ruke srpskog centra. Za Jokića ovo nije prvi put da se nalazi u ovoj poziciji; prošle sezone bio je favorit, ali je titula na kraju neočekivano otišla Džoelu Embidu.

Među konkurentima Jokiću su košarkaš Dalasa, Luka Dončić, i Šej Gildžes Aleksander iz Oklahome. Obojica igrača imaju impresivne sezone, ali ipak se čini da je Jokićev uticaj na terenu bio neuporediv.

Ukoliko Nikola Jokić osvoji ovu nagradu, pridružiće se ekskluzivnom klubu od samo osam igrača koji su tri ili više puta osvojili MVP priznanje. To uključuje legendarne imena kao što su Karim Abdul-Džabar, Majkl Džordan, Bil Rasel, Lebron Džejms i drugi.

Sa druge strane, Dončić i Gildžes Aleksander mogli bi prvi put u svojim karijerama da se okite ovom prestižnom nagradom, ukoliko se dogodi iznenađenje.

Nestrpljenje raste dok se datum proglašenja približava, a svet košarke sa uzbuđenjem iščekuje ko će poneti titulu najkorisnijeg igrača u sezoni 2023/24.

91
7

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter