0
ATP
Andrej Rubljov, Novak Đoković

FOTO: Printscreen/ArenaSport

VASKRS KOJI ĆE SE DUGO PAMTITI: Pre dve godine Novak i Rubljov se tucali jajima u Beogradu, a onda je Rus oduševio sve Srbe! (VIDEO)

Objavljeno: 05.05.24 u 11:34

Meč je započeo na lep način, ali je i završen sjajno

Novak Đoković ove godine odlučio je da Uskrs provede u krugu svoje porodice, odmarajući se i pripremajući za nadolazeći turnir u Rimu. Ipak, uskršnji praznik u Beogradu ostaje zabeležen po nezaboravnom događaju koji se odigrao 2022. godine na teniskom terenu!

Na poslednjem Serbia Openu u prestonici Srbije, u finalu su se na terenu našla dva pravoslavna tenisera – Novak Đoković i Rus Andrej Rubljov! Kako bi upotpunili prazničnu atmosferu, igrači su se na početku meča pozdravili i odlučili da se zabave igrajući se jajima, što je oduševilo publiku.

Čestitajući jedan drugome praznik, igrači su se „takmičili“ u jačini jajeta, a pobednik ovog neobičnog takmičenja dobio je prvi servis na meču!

Na kraju, Rubljov je na Uskrs stigao do jedne od najvećih pobeda u karijeri, savladavši najboljeg tenisera ikada rezultatom 6:2, 6:7, 6:0. Na tribinama su se mogle videti srpske i ruske zastave, što je dodatno doprinelo prazničnoj atmosferi.

Na kraju meča Rubljov je pozdravom „Hristos voksrese“ pozdravio publiku u Beogradu, koja mu je gromoglasno aplaudirala.

Serbia Open, koji se održavao šest puta, bio je poprište nezaboravnih teniskih duela. Đoković je osvojio dve titule na ovom turniru, 2009. godine pobedivši Lukaša Kubota i 2011. godine nadmašivši Felisijana Lopeza. Nakon 2022. godine, kada je Rubljov osvojio trofej na Uskrs, turnir se preselio u Banja Luku.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter