0
ATP
Novak Đoković

Serbia's Novak Djokovic shouts during the quarter final match against Denmark's Holger Rune at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Wednesday, May 17, 2023. (AP Photo/Gregorio Borgia)

SRBIJO, SPREMI SE ZA RIM: Evo kada Novak Đoković saznaje imena rivala na čuvenom turniru!

Objavljeno: 05.05.24 u 10:56

Novak će u glavnom gradu Italije pojuriti novi trofej

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, spreman je da se vrati na teren na nadolazećem Mastersu u Rimu, koji počinje 8. maja. Nakon kratke pauze, tokom koje se pripremao u Beogradu i Tivtu, Đoković se nada da će upravo u Večnom gradu ostvariti svoj prvi turnirski trijumf u 2024. godini.

Posle nekoliko nedelja intenzivnih priprema u Srbiji i Crnoj Gori, Novak je spreman da se ponovo takmiči. Iako nije učestvovao na madridskom Mastersu, Đoković je bio aktivan u prestonici Španije gde je primio prestižnu Laureus nagradu za najboljeg sportistu sveta u 2023. godini. Nakon toga, vratio se treninzima u Srbiji, a potom otputovao u Tivat kako bi nastavio pripreme za naredne izazove.

Očekuje se da Đoković, kao prvi nosilac turnira, bude fokusiran i odlučan da osvoji svoj sedmi trofej na Foro Italiku, s obzirom na to da je Rim bio jedan od njegovih najuspešnijih turnira na šljaci. Iako nije ostvario trofej u 2024. godini, Đoković je pokazao svoju klasu na terenu, a sada ima dodatni motiv da se vrati na pobednički put.

Pored svoje motivacije, Đokoviću će put ka trofeju biti olakšan nedostatkom nekih konkurenata, poput Janika Sinera i Karlosa Alkaraza, koji su odustali od turnira zbog povreda.

Sačekajmo da vidimo kako će se Đoković snaći na terenu u Rimu i hoće li ostvariti svoj cilj da osvoji prvu titulu u 2024. godini. S obzirom na njegovu izuzetnu formu i motivaciju, navijači mogu očekivati uzbudljive mečeve i visoke ambicije našeg najboljeg tenisera.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter