1
Fudbal
fudbalska reprezentacija Srbije

Serbia's Dusan Tadic and Aleksandar Mitrovic celebrates during Group G UEFA EURO 2024 qualifications football match between Serbia and Montenegro in Belgrade, Serbia, on Oct. 17, 2023. (photo by Pedja Milosavljevic)

SLAVNI FUDBALER O ŠANSAMA SRBIJE U NEMAČKOJ: „Možemo da se nadamo uspehu, ali pod jednim uslovom!“

Objavljeno: 05.05.24 u 09:57

Srbija se nalazi u teškoj grupi, ali šanse postoje

Bivši fudbaler Danijel Ljuboja, čiji je put u reprezentaciji Srbije ostao zabeležen po 19 odigranih utakmica i jednom postignutom golu, otvoreno je razgovarao o sadašnjem stanju i budućnosti nacionalnog tima, kao i o očekivanjima na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Ljuboja, koji je debitovao za nacionalni tim 2003. godine pod vođstvom Dejana Savićevića, pa sve do učešća na Mundijalu u Nemačkoj 2006. godine, prisetio se svojih dana u crvenom dresu Srbije, ističući posebnu čast koju nosi igranje za reprezentaciju.

U Vaskršnjem intervjuu za Kurir Danijel Ljuboja govorio je o sadašnjoj reprezentaciji Srbije. Mundijalu u Kataru, ali i o tome šta očekuje od izabranika selektora Dragana Stojkovića Piksija na EURO u Nemačkoj u junu.

Prvo, svaka prva utakmica na velikom takmičenju je najvažnija. Ako nju odigraš dobro, pobediš ili ostaneš neporažen, onda dobijaš potreban mir u reprezentaciji. Sve biva pod kontrolom. Evo, da uporedim Srbiju sa Francuskom. Dva puta Francuzi nisu imali dobre rezultate i odmah se tražilo hiljadu problema. Što se tiče igre Srbije, nije bilo loše, jer smo dali dosta golova. Samo u nekim momentima taktički je igrači trebalo da odrade neke situacije. Naše akcije su bile dobre, davali smo golove. Ali, sve pada u vodu ako mi damo tri, a protivnik četiri gola. Opet, treba dati tri gola. Hoću da kažem, da Srbija nije razočarala što se tiče igre, ali bilo je neiskustva i trebalo je da igrači na terenu odigraju bolje u određenim situacijama – analizirao je Danijel Ljuboja.

Koliko i šta može Srbija na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj?

Kvalifikacije sam manje gledao, ali u grupi sve zavisi od prve utakmice (igramo protiv selekcije Engleske op.a.). Ako odigramo dobro, onda ima čemu da se nadamo. Ne bi trebalo da imamo euforiju, kao u Kataru. Mi treba da budemo zadovoljno što idemo u Nemačkoj. Posle prve utakmice videćemo gde smo i da li će nam rasti apetiti. Idemo jednom u 20 godina na EP, nerealno je da mi imamo ambicije da ćemo osvojiti. Treba da imamo očekivanja, ali ne previše, kako se ne bismo razoračali.

Koliko je vama značilo da igrate za reprezentaciju i kakve uspomene nosite na to vreme?

Kada igraš za reprezentaciju to je onda samo bonus za karijeru. Za mene je to bila čast. Osećao sam ponos, posebno kada bih izašao pred punu Marakanu. Za to se i igra fudbal. Samo reprezentacija može da ti da priliku za velike visine, da igraš na velikom takmičenju – jasan je Danijel Ljuboja.

19
2

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter